7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportPonta: România va acorda sprijin necondiţionat Republicii Moldova

Ponta: România va acorda sprijin necondiţionat Republicii Moldova

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Bruxelles, că statul român va sprijini total şi necondiţionat Republica Moldova ”pe calea integrării europene”.

”Mesajul transmis de preşedintele Comisiei Europene (despre ajutorul politic şi economic acordat Republicii Moldova – n.r.) este foarte puternic pentru parteneriatul vestic. Moldova, ca şi celelalte ţări poate fi sprijinită de ţări deja membre pentru un parcurs mai rapid al integrării europene”, a declarat Ponta.

Premierul român a precizat că premierul Moldovei, Iurie Leancă, ”şi-a angajat ţara pe calea integrării europene”, iar România ”se va implica în prima linie pentru asistenţă şi pentru o mai bună integrare” a Republicii Moldova.

Citeşte şi: Barroso: Succesul conductei Iaşi-Ungheni, punct de referinţă pentru proiecte viitoare

”Am lucrat împreună cu Oettinger (comisarul european pentru Energie – n.r.) pentru a identifica proiectele concrete de infrastuctură energetică, cât şi de transport care sunt dezvoltate în această perioadă şi care pot fi dezvoltate în continuare”, a mai spus prim-ministrul român.

Ponta a adăugat că modalitatea de finanţare şi modalitatea de implementare a proiectelor nu au fost stabilite, dar vor fi discutate în întâlnirile viitoare dintre Comisia Europeană şi guvernele celor două ţări.

 

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/ef8817eff3be912f87fc5763c9570342/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Cele mai citite

Klaus Iohannis are șanse să devină secretar general al NATO, probabil sunt țări care îl susțin, estimează Vasile Dîncu (PSD)

Klaus Iohannis ar avea șanse să fie ales secretar general al NATO, în anul 2024, întrucât în spatele candidaturii sale, din partea României, "există...

Emisie spontană de gaze în satul Bâzdâna, unde o sobă a explodat vineri. Ce decizie a luat CJSU Dolj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a decis, duminică, după ce s-au constat emisii spontane de gaze în comuna Calopăr, satul Bâzdâna, ca...

VIDEO. FC Liverpool, victorie dramatică în deplasarea de la Nottingham Forest

FC Liverpool, liderul din Premier League, a obținut o victorie in extremis în deplasarea de la Nottingham Forest. Cormoranii s-au impus cu 1-0, grație...
Ultima oră
Pe aceeași temă