15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportPonta: România îşi doreşte o relaţie specială cu China

Ponta: România îşi doreşte o relaţie specială cu China

Premierul Victor Ponta a declarat că România îşi doreşte o relaţie specială cu China în cadrul regiunii şi în cadrul Uniunii Europene.

China este un partener politic, dar şi economic important pentru România, a subliniat premierul român.

„Au avut loc schimbări politice, dar relaţia dintre România şi China a rămas la fel şi aşa ne dorim şi în viitor. Salut adoptarea cu această ocazie (vizita premierului chinez n.r.) a unei declaraţii de aprofundare a cooperării. Este încă o dovadă a mersului pozitiv al relaţiilor noastre şi încă un pas spre un parteneriat cu adevărat strategic între ţările noatre. Dincolo de relaţiile politice, am discutat foarte multe despre relaţiile economice. China este un parteneriat economic important pentru România şi ţările din regiune, dar are un potenţial mult mai mare şi trebuie să dezvoltăm această relaţie. M-am bucurat că în primele 9 luni exporturile României către China au crescut, însă consider că prezenţa premierului chinez şi a celorlalţi miniştri la Bucureşti vor impulsiona aceste relaţii”, a declarat Victor Ponta.

Ponta şi-a exprimat dorinţa ca în urma vizitei premierului chinez să se semneze proiecte concrete între România şi China în domeniul energiei, infrastructurii, produselor agro-alimentare şi în domeniul IT.

„Dezvoltarea relaţiilor economice va duce la dezvoltarea parteneriatului special dintre România şi China”, a afirmat prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a mulţumit Chinei pentru organizarea Forumului Economic în Bucureşti.

„Sunt extrem de bucuros ca Bucureştiul să fie gazda acestei reuniuni extrem de importante. România va fi mereu o gazdă bună pentru partenerii noştri din China”, a declarat premierul.

Cele mai citite

Dialog satiric despre cum să îngropi afacerile românești

– Mata urlai așa? A murit răposatul? – Aș! Făceam vocalize. Repetam pentru înmormântarea de mâine. Client sau rudă? – Îmi dai voie! Pafta Viorel!...

Ucraina se teme că Rusia spionează cu ajutorul Telegram și interzice aplicația

Ucraina a interzis utilizarea aplicației de mesagerie Telegram pe dispozitivele oficiale utilizate de oficiali de stat, personal militar și angajați importanți, deoarece consideră că...

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă