6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Probabil săptămâna viitoare începem acţiunea de schimbare din funcţie a Robertei...

Ponta: Probabil săptămâna viitoare începem acţiunea de schimbare din funcţie a Robertei Anastase

Copreşedintele USL Victor Ponta a anunţat, joi, că opoziţia va începe săptămâna viitoare acţiunea de schimbare din funcţie pentru “abateri grave de la Regulament” a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, potrivit Mediafax.

“Probabil că săptămâna viitoare, chiar luni, o să începem acţiunea de schimbare din funcţie pentru abateri grave de la Regulament a Robertei Anastase şi o să verificăm la vot dacă cei de la putere mai au majoritate sau nu, pentru că e foarte posibil ca la momentul votării schimbării din funcţie a Robertei Anastase să avem mai multe voturi noi decât ei”, a menţionat liderul PSD.

Potrivit afirmaţiilor sale, constatarea existenţei majorităţii în ambele Camere ar face ca situaţia politică să se schimbe fundamental.

Întrebat care va fi procedura care va fi urmată, acesta a precizat că este vorba de o procedură de sancţionare a preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru “încălcarea repetată” a Regulamentului, care trebuie supusă la vot.

El a susţinut că, “după toate calculele şi discuţiile, s-ar putea să treacă această propunere”. “Mai departe o să vedem cine o să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar, practic, la Senat avem majoritatea de facto, o verificăm şi la Camera Deputaţilor şi atunci lucrurile intră într-o altă fază politică”, a mai spus Ponta.

Copreşedintele USL a precizat că va fi vorba de un demers “copiat cuvânt cu cuvânt după demersul celor de la putere, în 2010, la Senat”.

El a explicat că atunci senatorii puterii au încercat să-l schimbe pe Mircea Geoană invocând încălcarea Regulamentului.

“E din nou din seria PDL-istă «ai grijă ce groapă sapi că s-ar putea să cazi tu în ea»”, a mai spus Ponta.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă