20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPonta: Oamenii la vârf din vămi erau numiţi de Blejnar

Ponta: Oamenii la vârf din vămi erau numiţi de Blejnar

„Este familia lor, aceşti oameni au fost puşi acolo tocmai ca să aducă bani la partid. Este prima dată după Ţigareta II când DNA spune foarte clar că banii erau pentru un partid, pentru PDL, că el făcea numirile. Numirile s-au făcut de către Blejnar, aşa scrie în dosarul de la DNA”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD a mai susţinut că Blejnar ar fi cercetat penal de către DNA pentru returnare de TVA de 60 de milioane de euro.

„Era un sistem corupt care aduna bani pentru cei ce sunt astăzi la putere, nu pentru cei care au fost acum şapte ani sau pentru cei care vor fi mâine”, a mai spus Ponta.

El a apreciat că scandalul de corupţie în vămi demonstrează că obiecţiile Franţei şi Germaniei faţă de intrarea României în Schengen erau îndreptăţite.

„Când Franţa şi Germania ne-au spus acum o lună că nu suntem pregătiţi să intrăm în Schengen pentru că sunt mari probleme de corupţie în vămi, preşedintele Băsescu, pe stilul Ceauşescu, a ieşit şi a înfierat, a acuzat Franţa şi Germania. Zilele acestea se dovedeşte că Franţa şi Germania ştiau foarte bine ce se întâmplă în vămile din România”, a declarat Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă