11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportPonta: "Ne-am asumat pentru 25 mai scor de 35%"

Ponta: “Ne-am asumat pentru 25 mai scor de 35%”

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că scorul pe care şi l-a asumat PSD la alegerile din 25 mai este de 35%, arătând că acesta ar fi unul realist şi foarte bun, cel mai bun obţinut de formaţiunea sa la euroalegeri, scrie Mediafax.

Întrebat ce scor ar trebui obţinut în alegerile din 25 mai pentru a deveni oficială candidatura sa la prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Scorul asumat de către noi este de 35%, pentru că e cel mai mare scor pe care l-ar primi partidul nostru în alegerile pentru PE. În 2007 a fost un scor foarte slab, douăzeci şi ceva la sută, în 2009 – 31%. Deci 35%, mai ales după trei ani de guvernare, cred că e un scor realist şi foarte bun. Ce este peste 35% înseamnă şi un vot de încredere pentru modul în care guvernăm, iar mai departe fiecare partid, fiecare candidat îşi va face propria analiză".

El a arătat că şi dacă scorul va fi de 40%, nu înseamnă automat că vor câştiga în alegerile prezidenţiale. "Vreau să vă spun că şi dacă luăm 40% înseamnă că o parte importantă a românilor vor un candidat din partea noastră, dar nu înseamnă automat că vom câştiga. Dacă întâi iei 10% sau 3%, cum probabil va lua un candidat, pe cine vrei să reprezinţi ca preşedinte al României, pe 3% dintre români? Pe 10, pe 12, pe 15? Problema este că funcţia de preşedinte al României trebuie să reflecte o majoritate cât mai consistentă a românilor. Când tu ai 10%, 3% 15%, pe cine vrei să reprezinţi, pe câţiva din jurul tău şi atât? De aceea e important, evident, scorul electoral confirmat pe 25 mai pentru fiecare dintre partidele politice şi pentru candidaţii care conduc aceste partide politice", a precizat Ponta.

El a mai spus că obiectivul alianţei este ca în noiembrie să aibă loc nu doar schimbări fizice, cum e cea a lui Traian Băsescu, ci şi schimbarea unui model de preşedinte şi a unui mod de a fi preşedinte. "Obiectivul nostru este ca în noiembrie să nu avem doar schimbări fizice, Traian Băsescu, asta oricum se va schimba, ci să avem schimbarea unui mod şi a unui model de preşedinte, ori cred că asta vom reuşi", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă îşi doreşte funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Eu îmi doersc să fac cât mai bine funcţia de prim-ministru, aşa cum mi-am dorit să îndeplinesc cât mai bine funcţia de procuror, atât timp cât am fost procuror, ministru, deputat şi mai departe orice funcţie voi ocupa, oferită de către români, încerc să-mi fac datoria cât mai bine faţă de ţară, faţă de partidul meu, faţă de familie", a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la lansarea eurocandidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC, că alianţa va fi câştigătoare inclusiv în noiembrie 2014, el precizând: "Dacă consideraţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, bineînţeles că voi fi".

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă