19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPonta: Morar execută ordinele lui Băsescu, visând să preia în 2012 fotoliul...

Ponta: Morar execută ordinele lui Băsescu, visând să preia în 2012 fotoliul de Procuror General

Victor Ponta este de părere că ieşirea publică a lui Daniel Morar, care a acuzat presiuni politice în cazul Borbely, are legătură cu „supuşenia” sa faţă de Traian Băsescu şi de dorinţa ca, după ce îşi va încheia mandatul de procuror-şef al DNA, să preia, anul viitor, fotoliul de Procuror General, informează NewsIn.

UDMR este din ce în ce mai asediat între Băsescu şi Viktor Orban şi sper să aibă puterea să scape din această încleştare (nu ard nici de dorul nici de grija lor dar sunt absolut convins că este în interesul stabilităţii şi dezvoltării României ca o minoritate de 1,7 milioane de maghiari să fie reprezentată în toate structurile politice democratice ale ţării, altfel se enclavizează şi se radicalizează). Băsescu este din ce în ce mai dispus să folosească orice metodă ca să-şi prelungească agonia la putere, din fericire pentru noi toţi acumulând însă înfrângere după înfrângere. Dosarele lui Sorin Blejnar vor fi în continuare blocate la DNA de către Daniel Morar (cred că această referire, extrem de reală, l-a deranjat de fapt în postarea mea pe blog!)”, scrie Ponta.

„Şi dând încă o dată dovadă de supuşenie şi lipsă de scrupule sau mofturi în executarea ordinelor de la Preşedintele Băsescu, Dl. Morar poate visa în continuare la îndeplinirea celui mai preţios şi mai ascuns vis al său – anul viitor să schimbe fotoliul de şef la DNA cu cel mult mai frumos de Procuror General. Aşa că să ne pregătim în 2012 (când Dna. Kovesi îşi termină de asemenea mandatul) ca în funcţia de şef peste toţi procurorii români să fie un Morar inimă de leu – dar nu mă refer la regele englez, ci la Leul cel fricos din „Vrăjitorul din Oz”. O să vedem curând!”, anticipează social-democratul.

Liderul PSD se referă pe larg la acuzaţiile formulate de Daniel Morar. „În primul rând, sunt din ce în ce mai convins că asupra Dlui. Morar chiar s-au exercitat presiuni politice în cazul Borbely. Dar, să fim serioşi, nu de la UDMR, nici de la liberalul Voicu (îl şi vezi pe Mihai o fiară uriaţă care bagă în sperieţi tot DNA-ul) şi nici de la o postare a mea pe blog care se referea în principal la atitudinea lui Emil Boc şi doar în trecere la Morar (bănuiesc că DNA, ascultându-mi telefonul şi citindu-mi emailul, are în sarcină şi supravegherea blogului meu, eventual a celor care adaugă comentarii, că aşa e în democraţia lui Băsescu!). Nici măcar declaraţia stupidă a Primului Ministru, că acest caz este doar un eveniment de presă, nu consider că este o presiune, nu cred că ce spune Boc are vreo importanţă reală, mâine poate spune foarte bine exact invers dacă aşa trebuie! Presiunea politică a existat cu adevărat doar de la cel care l-a numit în funcţie pe Daniel Morar, care îl conduce şi îl protejează si care poate decide asupra carierei profesionale a acestuia după luna februarie când îşi încheie mandatul actual (mandat care nu poate fi prelungit)”, susţine Ponta.

Social-democratul este de părere că, prin comunicatul DNA, „care îl incrimina pe ministrul Borbely”, se intenţiona s ă se „dea un semnal de atenţionare către UDMR”, iar nu „să creeze cu adevărat un nou caz de corupţie în Guvernul Boc, atât de tăvălit dupa momentele Ridzi, Botiş, Mironescu şi mai ales de năzdrăvăniile, sancţionate până acum doar de presă, ale Dnei. Udrea”.

Ponta susţine că reacţia presei, dar mai ales „poziţionarea extrem de fermă a liderilor UDMR, l-au surprins pe cel care gândise această strategie de vară”, aducând în discuţie „pericolul real pentru supravieţuirea Coaliţiei”, mai ales că UDMR „a arătat pisica începerii discuţiilor cu USL”, ceea ce l-ar fi făcut pe Traian Băsescu să se „replieze rapid”.

„Vă rog să remarcaţi în aceste zile tăcerea mai mult decât diplomatică a anticorupţilor de tinichea, gen Macovei, care brusc s-au făcut că plouă fiind vorba de un ministru al Guvernului – dacă era un primar de comună al Opoziţiei nu puteai să o mai dezlipeşti pe Doamna respectiva de la B1 şi TVR, înfierând gravele fapte de corupţie şi arătând că d’aia o să avem un raport negativ la MCV. Acum, linişte de mormânt!”, remarcă Ponta.

Ambiţiosul Domn Morar s-a trezit în situaţ ia de a se mulţumi doar cu un breaking news estival (chestiune în care de altfel a excelat în ultimii 6 ani) şi cu o nouă gogoaşă fierbinte pe care să o îngroape cumva în perioada următoare (aţi mai auzit ceva de vreun dosar Ridzi, Păsat, Botiş etc?). Dar el mai are doar o toamnă la dispoziţie şi apoi redevine un simplu procuror, probabil detestat de toţi colegii de breaslă pentru imaginea deplorabilă pe care le-a făcut-o slujind cu atâta abnegaţie un stăpân impopular! Or, asta nu-i surâde şi aşa Dl. Morar a ieşit cu o declaraţie – aţi ghicit – la TVR, unde a arătat un pic pisica, vezi Doamne, el nu acceptă presiuni, e dur, bla bla, să-l lăsăm să lucreze că o să fie bine. Şi gata, totul se închidea onorabil până data viitoare”, scrie Victor Ponta.

Preşedintele PSD comentează că, pe Morar, curajul de a spune adevărul despre presiunile politice „l-a ţinut cât îl ţine ş pe preşedintele său (nu al nostru) adică 5 minute”. „Sau un pic mai mult, oricum pe acolo, că foarte repede procurorul nostru cu inimă de leu a intrat în direct la televiziunile rele, ale mogulilor (ceea ce nu face niciodată şi foarte bine face pentru că nu e politician ci magistrat) şi a dat explicaţiile clasice de Gâgă (sau Boc dacă vreţi) – presiunile vin de la Opoziţie! Dar a mai adăugat ceva halucinant – nu există niciun caz Borbely! Păi nu presa sau Opoziţia au vorbit de aşa ceva, ci tocmai comunicatul DNA! Şi dacă nu există un asemenea caz, cum se pot face presiuni politice pe ceva ce nu există? Total penibil!”, consideră social-democratul.

„În concluzie, cazul Borbely a fost clasat în direct la TV de şeful DNA, mergem mai departe, a fost o furtună scurtă de vară, Băsescu a mai încasat o înfrângere, dar a decontat-o pe Boc şi Morar, mergem mai departe”, mai scrie Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă