21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPonta: În ultimii şase ani, Morar a creat multe breaking news-uri, dar...

Ponta: În ultimii şase ani, Morar a creat multe breaking news-uri, dar nici un dosar

Preşedintele PSD a respins acuzaţiile lui Daniel Morar- că s-au făcut presiuni politice asupra procurorilor în cazul Borbely- şi a spus că procurorii nu stau să citească ziare politice, menţionând că şeful DNA a creat „breaking news-uri”, dar nu şi dosare rezolvate, relatează NewsIn.

„În ultimii şase ani, domnul Morar a creat foarte multe breaking news-uri, dar niciun dosar penal, poate de data asta reuşeşte să facă mai mult decât atât”, a precizat Victor Ponta, într-o intervenţie la postul Realitatea Tv.

„Sper ca acest curaj să-l ţină până la capăt şi să spună cine anume a făcut presiuni şi în ce sens. Din punct de vedere politic, există doar doi oameni de a căror voinţă politică depinde numirea în funcţie a şefului DNA şi anume ministrul Justiţiei şi preşedintele ţării. Ceilalţi, opoziţia, şi chiar şi primul-ministru nu pot să facă niciun fel de presiuni că nu au niciun fel de relaţie instituţională cu şeful DNA”, a spus Ponta, remarcând că mandatul şefului DNA se apropie de final, ceea ce ar putea reprezenta un motiv al ieşirii publice a acestuia.

„Dincolo de ce se întâmplă în dosar, vreau să condamn şi să atrag atenţia că şeful Guvernului nu are niciun fel de atitudine, ca în cazul Botiş sau Ridzi, se bagă cu capul în nisip şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă”, a adăugat el.

În opinia lui Ponta, solidaritatea manifestată de UDMR faţă de ministrul Borbely nu reprezintă o formă de presiune, întrucât, în democraţie, se pot face declaraţii. El a adăugat că procurorii nu stau să citească ziare şi declaraţiile politice – „asta e o păcăleală”.

Procurorul general al DNA, Daniel Morar, a declarat, într-o interviu la postul public de televiziune, că în dosarul legat de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-au făcut presiuni din partea unor politicieni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă