11.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSportPonta, în plenul Consiliului Europei: Învăţăm din greşelile trecutului. Există o înţelegere...

Ponta, în plenul Consiliului Europei: Învăţăm din greşelile trecutului. Există o înţelegere clară cu Băsescu

Premierul Ponta a afirmat în plenul APCE că doreşte să prezinte un mesaj privind angajamentul Guvernului de a respecta toate valorile Consiliului Europei şi determinarea de a învăţa “din greşelile trecutului”, vorbind şi despre faptul că între el şi preşedinte există o înţelegere de cooperare clară, potrivit Mediafax.

“Aş dori să subliniez cât de importantă este pentru mine şi pentru oamenii care mi s-au alăturat astăzi – preşedintele Parlamentului român, consilierii mei speciali şi membri distinşi ai acestei reuniuni, domnul Frunda – faptul că mă aflu aici cu dumneavoastră pentru a prezenta un mesaj clar privind angajamentul Guvernului român de a respecta toate valorile Consiliului Europei – determinarea noastră să învăţăm din greşelile trecutului şi să ne gândim la viitorul nostru comun, un viitor care presupune democraţie, respectarea drepturilor omului şi a statului de drept în ţara mea”, a spus Ponta, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

El a arătat că oficialii europeni care au vizitat România anul trecut şi în acest an au avut un rol important în a ajuta politicienii din România în a găsi cele mai bune soluţii inclusiv pentru criza politică.

“În decembrie, poporul român a trecut prin alegeri democratice, exprimându-şi dorinţa liberă, iar, după alegeri, noi, politicienii români, am reuşit să găsim soluţiile cele mai bune, având în vedere viitorul ţării, şi nu trecutul, pentru că, aşa cum mulţi dintre dumneavoastră ştiţi, există o înţelegere de cooperare clară între şeful guvernului şi preşedinte”, a adăugat Ponta.

Premierul a vorbit şi despre faptul că reprezentanţii tuturor partidelor politice, atât guvern, cât şi opoziţie, semnează împreună o scrisoare, în care asigură că România va putea să-şi rezolve toate problemele instituţionale şi politice şi că se poate coopera pentru beneficiul ţării.

Premierul Victor Ponta se află, joi, la Strasbourg, pentru întâlniri cu membrii APCE.

Cele mai citite

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la...
Ultima oră
Pe aceeași temă