12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Îl avertizez pe Băsescu să înceteze imediat ameninţările şi intervenţiile în...

Ponta: Îl avertizez pe Băsescu să înceteze imediat ameninţările şi intervenţiile în Parlament

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta l-a avertizat pe preşedintele Traian Băsescu să înceteze imediat cu ameninţările la adresa Guvernului şi cu intervenţiile “abuzive şi neconstituţionale” în activitatea Parlamentului, adăugând că declaraţia acestuia este una iresponsabilă, potrivit Mediafax.

El a adăugat că Guvernul nu este implicat în activitatea Parlamentului, dar că nici nu îi este teamă de preşedinte.

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, marţi seară, lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român.

El a arătat că prin aceste acţiuni se încalcă grav valorile fundamentale ale Uniunii Europene şi a susţinut că scopul acţiunilor recente ale USL, UDMR, UNPR este punerea sub control a justiţiei, menţionând că suspendarea şefului statului este doar o etapă în atingerea acestui scop.

Şeful statului a subliniat că face un apel la responsabilitate şi a cerut majorităţii parlamentare să înceteze atacurile la adresa instituţiilor, fie că este vorba de Curtea Constituţională, de Senat, de Camera Deputaţilor, de Avocatul Poporului sau de “alte instituţii care îi deranjează, inclusiv justiţia, ţinta finală a acţiunii majoriăţii parlamentare şi a liderilor acesteia”.

În opinia preşedintelui, prin “încălcarea gravă” a legilor ţării şi a Constituţiei, precum şi a Regulamentelor Parlamentului, statul român şi românii sunt puşi “într-o situaţie extrem de dificilă, similară cu cea generată de mineriada din 13-15 iunie 1990”.

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a fost înlocuit, marţi, la conducerea Senatului de liderul PNL, Crin Antonescu, iar Gheorghe Iancu a fost revocat de plenul Parlamentului, din funcţia de Avocat al Poporului.

De asemenea, până la ora transmiterii acestei ştiri, comisia juridică a avizat, în absenţa reprezentanţilor PDL, revocarea Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă