11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportPonta: Guvernul sprijină CE Hunedoara, însă FMI cere închiderea unităţii

Ponta: Guvernul sprijină CE Hunedoara, însă FMI cere închiderea unităţii

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Energiei, Andrei Gerea, să meargă la CNE Hunedoara şi să anunţe salariaţii că Guvernul acordă un ajutor de stat complexului, dar să aibă asupra sa şi documente prin care să le arate acestora că FMI şi CE cer închiderea unităţii, informează Mediafax.

“Vă rog să mergeţi cu ceea ce aprobăm azi, dar să mergeţi şi cu ceea ce ne cer tot timpul şi Comisia, şi FMI-ul, să închidem CNH-ul (CNE Hunedoara-n.r.). Poate ne ajută ei să-l salvăm şi să facem restructurările de care e nevoie şi să-l salvăm”, i-a spus premierul ministrului Energiei, la începutul şedinţei Guvernului.

Gerea şi-a exprimat speranţa că dialogul permanent cu factorii implicaţi pe care l-a avut până în prezent cu cei de la Hunedoara va continua, astfel încât cele două părţi să rămână pe aceleaşi „baricade”.

Prim-ministrul a reluat solicitarea adresată ministrului Energiei şi a subliniat faptul, la modul general, că uneori oamenii îşi fac rău singur.

“Mergeţi acolo să le spuneţi că facem toate eforturile, dar dacă…Aşa se întâmplă, că uneori ne distrugem noi tot, nu mai apucă să distrugă alţii”, a spus Ponta.

La rândul său, ministrul de resort şi-a exprimat dezamăgirea că nu toate acţiunile pe care el le crede benefice sunt apreciate.

“E greu de înţeles atunci când vii cu o veste bună, lumea se supără”, a afirmat Gerea.

Peste 200 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au protestat recent față de neacordarea ajutorului de stat de 167 milioane de lei, printre revendicări fiind și crearea unei strategii energetice care să cuprindă termocentralele Mintia și Paroșeni.

Comisia Europeană a aprobat temporar un ajutor în valoare de 37,7 milioane de euro pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara, deţinut de Ministerul Energiei.

Ca urmare a pierderilor înregistrate în 2013 și în 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave de lichiditate.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroșani, județul Hunedoara, deține o cotă de piață de aproximativ 5% din producția de energie electrică din România și are aproximativ 6.500 de angajați.

Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Manichiura semipermanentă – ce trebuie să știi despre aceasta?

Manichiura cu ojă semipermanentă este extrem de populară și a câștigat recunoașterea multor femei din întreaga lume. Procedura presupune aplicarea unui lac special pe...

Cum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Progresul tehnologic care a luat amploare cu o rapiditate impresionantă în ultimii ani a condus către apariția de noi instrumente menite să ne ajute...
Ultima oră
Pe aceeași temă