8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Guvernul și-a plătit datoria către FMI

Ponta: Guvernul și-a plătit datoria către FMI

Premierul Victor Ponta a anunțat, sâmbătă seara, la Antena 3, că Guvernul a plătit ultima tranșă din împrumutul luat în timpul mandatului lui Traian Băsescu de la Fondul Monetar Internațional (FMI). 

”Anul acesta am plătit ultimii bani din împrumutul făcut de Băsescu şi Boc și am terminat cu datoriile la FMI. Altele nu mai facem – eventual putem face un acord preventiv, dar bani nu mai luăm. Decizia e una politică și se va referi la o perioadă de timp când eu nu voi mai fi prim-ministru”, a scris Ponta și pe Facebook. 

De asemenea, premierul a subliniat că, în opinia lui, este important să negociezi și a dat ca exemplu scăderea TVA-ului la pâine.  

”Cred că e important să negociem. De exemplu, FMI a zis să nu reducem TVA la pâine. Am ascultat, dar am făcut ca mine și a fost bine. Dacă ai puterea să negociezi şi te bazezi pe rezultate, totul e în regulă”, a mai scris Ponta.

Datoria integrală către FMI va fi achitată anul viitor când Banca Națională va plăti ultima tranșă de 100 de milioane de euro. 

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă