10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportPonta, despre PSD-istul care şi-ar fi negociat funcţia de premier: E viu,...

Ponta, despre PSD-istul care şi-ar fi negociat funcţia de premier: E viu, am avut o discuţie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat, luni, care este situaţia social-democratului care şi-ar fi negociat funcţia de premier, telefonând, în numele lui Traian Băsescu, mai multor lideri din partid, el răspunzând că acesta “este viu” şi că a avut o discuţie lămuritoare cu acesta, potrivit Mediafax.

“E viu. Am avut o discuţie lămuritoare”, a spus Ponta. Şeful Guvernului a fost întrebat dacă respectivul social-democrat va fi exclus din partid, aşa cum declarase înainte de a fi numit premier.

Citeşte şi Ponta, ATAC la Boc: Să facă bine să-şi încaseze taxele, dacă nu, va veni Curtea de Conturi pe la el

“Eu nu vreau să ajung la excluderi, mie îmi plac includerile”, a răspuns Ponta. Întrebat de jurnalişti dacă social-democratul la care se referă este “viu şi nevătămat”, Ponta a răspuns glumind: “Nu chiar nevătămat. Era viu”.

Întrebat dacă persoana la care se face referire este Mircea Geoană, Ponta a spus că nu vrea să comenteze. “Nu comentez. Obligaţia mea ca lider e să rezolv lucruri de bucătărie internă în interior. Când a fost exclus, acest lucru s-a întâmplat pentru că nu am reuşit să găsesc soluţia normală de discuţie între noi. Nu doresc excluderi”, a precizat Ponta.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 14 decembrie 2012, că scandalul legat de persoana care ar fi “trădat” încercând să negocieze în interiorul partidului în numele lui Traian Băsescu este posibil să fie de fapt un “zvon” şi o “manipulare de presă”.

Dragnea a fost întrebat dacă cel implicat în cazul “trădării” din PSD este Mircea Geoană şi dacă acesta va fi exclus din partid.

“În statut la noi nu se vorbeşte de trădare, adică nu există pedeapsă pentru trădare, adică nu avem acest cuvânt în statut. Legat de acest subiect, am hotărât ca în forul statutar al partidului să îl abordăm, să-l lămurim, dacă ceea ce s-a tot spus, s-a zvonit şi dovedeşte că este adevărat vom lua măsuri, dacă nu se dovedeşte, nu vom lua măsuri. Nu dorim să pronunţăm niciun nume public sau să facem alte afirmaţii pentru că există totuşi posibilitatea, mică sau mare, ca tot ceea ce s-a discutat să fie zvon (…) Poate nu e nimeni şi totul a fost o manipulare de presă”, a susţinut Dragnea la Teleorman, de faţă de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Cu o seară înainte, Dragnea evitase să spună cu cine a vorbit Traian Băsescu pe subiectul desemnării premierului, el menţionând doar că nu este vorba despre un om care a fost în PD şi că “nu e numai unul”, deşi nu toţi au vorbit direct cu preşedintele.

Senatorul PSD Mircea Geoană a exclus, la “Gândul Live”, implicarea sa într-un puci intern care ar avea ca scop înlocuirea lui Victor Ponta ca şi candidat pentru şefia guvernului, menţionând că va încerca să aibă o discuţie cu acesta şi că a vorbit deja la Senat cu Crin Antonescu.

Numele lui Marian Vanghelie, al lui Marian Oprişan şi al lui Radu Mazăre au fost vehiculate în presă ca numărându-se printre social-democraţii pe care Mircea Geoană i-ar fi contactat, vorbind în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine sprijinul în vederea formării Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, în 12 decembrie, că există o problemă în PSD dată de faptul că “cineva din partid” a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Citeşte şi Boc îi răspunde lui Ponta: Dă dovadă de INCOMPETENŢĂ, una spune alta face

Victor Ponta a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, a avut dreptate atunci când a declarat că preşedintele Traian Băsescu a contactat pe cineva din PSD în vederea încercării de a forma Guvernul.

“Crin Antonescu a avut dreptate cu ce a spus aseară. Şi eu sunt informat, avem o problemă şi o vom rezolva în PSD”, a spus Ponta.

Întrebat ce nume poartă această “problemă” şi dacă e vorba de Mircea Geoană, Ponta a răspuns: “Avem o problemă a noastră internă şi, cum am făcut întotdeauna, în PSD ne rezolvăm problema în partidul nostru”.

În 11 decembrie, preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara că deţine informaţii că şeful statului ar fi contactat o persoană din PSD pentru a-i propune poziţia de premier, însă acest lucru nu s-ar fi materializat, menţionând că i s-ar fi confirmat acest lucru din “expresia” persoanei respective.

Cele mai citite

Show de modă canină, concurs de pești exotici, prezentare de rase canine românești și internaționale și ședințe foto gratuite pentru pisici cochete și căței...

16-17 Martie este weekend-ul în care sărbătoarea dedicată animalelor de companie va fi în toi. În Pavilionul Central de la Romexpo, cei mai importanți...

Vreme schimbătoare, dar în general caldă. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte, şi precipitaţiile pe arii relativ extinse...

Doliu în sportul românesc! A murit fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani. Anunțul a fost făcut de Federaţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă