16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPonta, despre europarlamentare: Miza PSD este mult mai mare, legată de alegerea...

Ponta, despre europarlamentare: Miza PSD este mult mai mare, legată de alegerea preşedintelui CE

Premierul Victor Ponta a declarat, după şedinţa USL, că subiectul începerii campaniei pentru europarlamentare din partea PSD nu trebuia să facă obiectul discuţiilor din USL, deoarece miza acestor alegeri este mai mare pentru social-democraţi în perspectiva susţinerii viitorului preşedinte CE, informează Mediafax.

“Nici nu trebuie să am discuţii în USL despre campania PSD, e o fractură logică aici … eu eram la Congresul PSD. (…) Eu am vorbit la Congres cu militanţii PSD, cărora le-am zis foarte clar, «nu vă culcaţi pe o ureche că am câştigat alegerile în 2012, avem europarlamentare, după avem prezidenţiale cu Crin Antonescu candidat». Ideea că de mâine … a fost până la urmă un îndemn la activitate, pentru că la europarlamentare mobilizarea va fi foarte importantă”, a spus Ponta.

El a menţionat că pentru PSD şi pentru grupul social-democrat din Parlamentul European este foarte important câte mandate de europarlamentari va obţine.

“Avem şansa şi posibilitatea, aşa cum rezultă din raportul de forţe actual, să avem mai mulţi europarlamentari decât PPE şi să avem candidatul pentru preşedinţia Comisiei Europene. Noi, de altfel, PES vom avea un singur candidat, ceea ce liberalii din câte ştiu nu au, nici popularii nu şi-au anunţat candidatul”, a mai afirmat Ponta.

Premierul a precizat că persoana celui care va fi susţinut pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene cunoaşte foarte bine România şi are “raporturi foarte bune cu România”. Ponta a refuzat să precizeze despre cine este vorba, menţionând că anunţul va fi făcut la consiliul PES de la Sofia.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este normal ca PSD şi PNL să meargă pe liste separate la europarlamentare şi că ar fi fost de preferat un anunţ făcut de către USL, nu unilateral, doar de PSD, precizând însă că PNL nu este de acord cu începerea de luni a campaniei electorale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că de luni partidul intră în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, el arătând că PSD nu se va mai afla în luna mai 2014 sub “umbrela USL”.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă