25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPonta critică inconsecvenţa PNL pe tema accizei la carburant

Ponta critică inconsecvenţa PNL pe tema accizei la carburant

Premierul Victor Ponta a declarat că îl deranjează să vadă că liberalii s-au răzgândit şi nu mai susţin introducerea accizei la carburanţi după ce preşedintele Traian Băsescu a criticat această decizie, relatează Mediafax.

"Mă deranjează să văd că, imediat ce spune domnul Băsescu ceva, nu doar copiii lui de suflet, PDL, PMP, acum am văzut că şi colegii liberali s-au luat după el şi sunt convins că putem să-i convingem să susţină ceea ce, de fapt, au susţinut tot timpul", a spus Ponta.

Citeşte şi: FMI avertizează Guvernul privind excepţiile de la creşterea accizei la carburanţi

El a arătat că de la preşedintele Băsescu nu mai are nicio "aşteptare", în schimb de la foştii colegi din USL dorea susţinere în această problemă, pentru că decizia a fost luată în perioada Guvernului USL.

"Introducerea accizei a fost o decizie luată având memorandumul cu Comisia Europeană, în scrisoarea cu FMI, ca sursă de venit pentru 2014, a fost negociată de ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu (PNL-n.r.), dar a fost însuşită de către toţi membri Cabinetului care aveau atribuţii, domnul Nicolăescu (PNL-n.r.) era ministru al Sănătăţii, de toţi ceilalţi, a fost însuşită politic de către domnul Antonescu (liderul PNL-n.r.), sunt convins că există filmările când domnul Antonescu a spus corect – şi îi mulţumesc – că nu se pune problema să renunţăm la acciză. A fost votată în Parlamentul României de către majoritatea USL, din care făceau parte şi liberalii, şi a fost susţinută în mod corect, până săptămâna trecută, de către domnul Antonescu şi ceilalţi colegi. A ieşit domnul Băsescu şi a zis că nu e bună acciza, astăzi am aflat că s-au răzgândit şi dânşii", a spus Ponta.

Citeşte şi: OUG privind acciza la carburant, retrimisă la comisia de specialitate

Şeful Executivului a precizat că nu poţi guverna o ţară dacă renunţi deodată, după ce "iese Băsescu", la o decizie pe care anterior ai adoptat-o şi ai susţinut-o.

Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa ca liberalii se vor gândi mai bine, arătând că speră să-i convingă să susţină introducerea accizei, aşa cum au făcut-o anterior, deoarece în caz contrar s-ar pierde 2,4 miliarde de lei, iar reducerea CAS ar fi dificil de efectuat.

Citeşte şi: Scutaru: PNL nu va vota acciza pe benzină şi motorină impusă de Guvernul Ponta

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă