5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu face campanie de la Cotroceni pentru favoritul/favorita sa în PDL,...

Ponta: Băsescu face campanie de la Cotroceni pentru favoritul/favorita sa în PDL, cu movul în spate

Preşedintele Băsescu face campanie electorală de la Preşedinţie, cu nelipsita culoare mov în spate, pentru favoritul sau favorita sa la conducerea PDL, a afirmat premierul Ponta, care a caracterizat ca ridicol acest lucru, arătând că ar fi mai bine ca preşedintele să meargă în campanie la sediul PDL, potrivit Mediafax.

“Vorbele domniei sale nu valorează nimic, nici pentru mine şi, după cum mi-am dat seama, nici pentru români. Poate valorează pentru cei din PDL care trebuie să voteze favoritul sau favorita domnului preşedinte la conducere, dar nu cred că poţi şi merită să faci conferinţă de presă de la Administraţia Prezidenţială ca să faci campanie electorală într-un partid politic. Să meargă preşedintele la sediul PDL, în Modrogan, să facă de acolo campanie, că face campanie cu Administraţia Prezidenţială, cu nelipsita culoare mov în spate. E un lucru ridicol şi cred că îl pune într-o situaţie proastă”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta a avut o reacţie “necinstită” când a spus că decretul de numire în funcţia de ministru pentru Relu Fenechiu a fost semnat de şeful statului, precizând că el, ca preşedinte, poate respinge un ministru doar la remaniere.

Băsescu a spus, la Cotroceni, că vrea să vorbească despre “scrisoarea pierdută de «adrisanţi»”.

Conform şefului statului, liderii majorităţii parlamentare, adică premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, au încercat să utilizeze scrisoarea pentru dezinformarea populaţiei şi pentru a încerca să ascundă un eventual eşec legat de intrarea în Schengen.

“Nu sunt la stadiul la care să fiu total pesimist, dar dacă ar fi ţinut cont de opinia mea, am fi avut o şansă în plus”, a spus Băsescu.

Citeşte şi: Ponta îi dă REPLICA lui Băsescu: Eu sunt cu munca, el este cu băgat strâmbe. Principalul adversar al aderării la Schengen devine chiar preşedintele.

El a menţionat că este “într-o situaţie dificilă faţă de ceilalţi membri ai Consiliului European”.

Şeful statului a spus că a cerut, în scrisoare, desemnarea pentru numirea procurorului general şi a procurorului şef al DNA şi menţionam că aceştia ar trebui să fie recunoscuţi din punct de vedere al competenţei profesionale, al integrităţii şi al rezultatelor înregistrate împotriva corupţiei.

“Nu ceream nici nume, nici prieteni, nici nimic altceva”, a spus Băsescu.

Preşedintele a spus că în scrisoare a cerut şi îndepărtarea din Guvern a oricărui ministru care se afă într-un proces penal aflat pe rol.

“Am văzut ieri o reacţie necinstită, poate specifică modului de a face pol a domnului prim-ministru, că decretul l-a semnat preşedintele, uitând să spună că nominalizarea a făcut-o dânsul, că Relu Fenechiu a primit un vot în Parlament şi eu nu am posibilitatea legală să resping un ministru”, a spus Băsescu, precizând că el poate să respingă un ministru doar în cazul remanierii, pe relaţia preşedinte-premier.

Citeşte şi: Preşedintele Traian Băsescu, despre Justiţie: Nu corelez raportul MCV cu aderarea la Schengen

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă