15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu a încălcat Constituţia prin prezenţa la Summit-ul PPE. Probabil nu...

Ponta: Băsescu a încălcat Constituţia prin prezenţa la Summit-ul PPE. Probabil nu l-ar fi primit pe Boc

„Traian Băsescu, „preşedintele tuturor românilor” a fost la Helsinki, la reuniunea liderilor populari europeni. Un eveniment la care sunt chemaţi liderii partidelor populare. Un eveniment la care Traian Băsescu s-a dus în locul preşedintelui PDL, Emil Boc. Mă întreb şi eu aşa, că nu pot să-l întreb direct pe Traian Băsescu – în ce calitate a fost acolo? Ca preşedinte PDL? Ca membru de partid?”, scrie Victor Ponta.

Acesta spune că pe Băsescu nu-l interesează de mult articolul 84 din Constituţie „cel care afirmă că ‚în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid'”.

„În ţară, conduce sindrofii de partid fără jenă, îi bagă în şedinţe pe şefii de filiale, se consultă cu cei din PDL cu privire la ce poate face acest partid pentru a câştiga alegerile, le spune ce ar trebui să modifice la Statut, pe cine să dea afară, pe cine să promoveze.”

Ponta susţine că este treaba PDL-ului dacă acceptă să fie servitorii preşedintelui, catalogându-i pe majoritatea cu acest apelativ, dar, spune el, „mă enervează doar că toate şedinţele astea de partid le ţine la reşedinţa plătită din banii noştri!.”

Chiar e vorba de încalcarea Constituţiei! Nu degeaba în România preşedintele nu mai poate fi şi şeful partidului; tocmai ca să-şi exercite atribuţiile în folosul tuturor cetăţenilor, nu doar al colegilor săi de mai bună sau mai rea-credinţă, dupa caz!”, spune liderul social-democraţiei din România.

În plus, afirmă preşedintele PSD, „acum văd că merge şi în Europa la şedinţele Partidului Popular! Da, acolo trebuia teoretic să fie Boc, dar probabil că aia nu l-ar primi în sală! Dar de ce participă Basescu, prşedintele nostru „apolitic” la o şedinţă de partid european? De ce pe bani publici? În ce calitate? Să nu zică iar prostia aia că ar merge şi la şedinţele Partidului Socialist European dacă ar fi invitat! În primul rând pentru că la noi sigur nu l-ar primi nimeni. Noi suntem mai pretenţioşi şi mai mândri decât popularii, nu ne ţinem de nas şi stăm la masă cu traseiştii doctrinari, toţi „creştin-democratizaţi” într-o noapte, la beţie!”

Victor Ponta a participat, tot vineri, la o întâlnire similară, de această dată în Atena, a liderilor socialişti şi social-democraţi europeni. „La această întâlnire au participat preşedinţii partidelor socialiste din Europa şi s-au discutat soluţiile noastre pentru a combate austeritatea şi tăierile bugetare din toată UE.”

Cele mai citite

Institutul Regional de Oncologie din Iași are cabinet de vaccinare anti HPV

A fost deschis primul cabinet de vaccinare anti-HPV din zona Moldovei, situat la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al Institutului Regional...

Dinamo caută întăriri! Pitu și Dobre sunt pe lista lui Kopic

După un început promițător de sezon, Dinamo București negociază aducerea a doi mijlocași importanți, Alexi Pitu și Alexandru Dobre, pentru a întări echipa în...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă