9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Are dreptate Frunzăverde că USL este o alianţă conjuncturală

Ponta: Are dreptate Frunzăverde că USL este o alianţă conjuncturală

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru “Gândul”, că declaraţia lui Sorin Frunzăverde potrivit căreia “USL este o alianţă conjuncturală” este una corectă, potrivit Mediafax.

“Are dreptate Frunzăverde că este o alianţă conjuncturală. Noi nu vrem să facem un partid, fuzionând PNL cu PSD. Noi, PNL şi PSD, ne-am unit într-un fel de uniune naţională trans-ideologică ca să ne luptăm cu sistemul lui Traian Băsescu. Când ne atingem obiectivele, cel mai devreme în 2016, cel mai târziu în 2020 şi eu cred că trebuie să fim un partid de centru stânga PSD, care să se lupte democratic cu un partid de centru dreapta, care este PNL”, a afirmat preşedintele PSD.

El a adăugat că în cadrul USL se va face o evaluare în privinţa viitorului Uniunii după alegerile prezidenţiale.

“Imediat după alegerile prezidenţiale, după ce ajunge şi Crin preşedinte şi am obţinut toate obiectivele politice imediate şi o să avem Parlament, guvern şi preşedinte, se va face un moment de evaluare şi vedem dacă trebuie să despărţim sau mergem împreună şi în 2016”, a precizat Ponta.

Liderul PSD a spus că este bine că, prin venirea lui Frunzăverde, Caraş-Severin s-a transformat dintr-un judeţ portocaliu într-unul al USL.

Sorin Frunzăverde a apreciat, miercuri, că “USL este o alianţă conjuncturală”, el apreciind însă, răspunzând unei întrebări, că “o conjunctură poate să dureze şi opt ani”.

Frunzăverde a spus că are în vedere o construcţie de dreapta. Întrebat dacă PSD va contribui la această mişcare de dreapta, Sorin Frunzăverde a spus: “Nu. USL este o alianţă conjuncturală. Când am zis construcţie de dreapta, m-am referit la PNL”.

Ulterior, întrebat pe tema acestei exprimări, Frunzăverde a spus: “Conjunctura poate să dureze şi opt ani”.

El a subliniat că PSD este un partid de stânga. “În general, vorbind despre alianţe politice, unde aţi văzut ca o alianţă într-un partid de centru-stânga şi unul de dreapta să dureze?”, a comentat el.

Sorin Frunzăverde a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin din partea USL, în calitate de membru PNL.

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă