12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSportPonta anunță când va fi gata proiectul noii Constituții

Ponta anunță când va fi gata proiectul noii Constituții

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, după ședința liderilor coaliției, că proiectul noii Constituții ar trebui să fie, ”teoretic”, finalizat într-o săptămână, dacă nu s-au răzgândit liberalii, relatează Mediafax.

”Teoretic, ar trebui să putem să terminăm într-o săptămână dacă nu s-au răzgândit liberalii, dacă ceea ce au zis anul trecut nu mai e valabil anul ăsta. Atunci cred că sunt într-o situaţie destul de penibilă. Noi nu ne-am răzgândit cu nimic din ce am propus în 2013 şi 2014, cu excepţia acelor articole care nu pot fi incluse în urma opiniei celor două instituţii extra-parlamentare”, a comentat Ponta.

Social-democratul a spus că, teoretic, majoritatea este absolută dacă nu s-au răzgândit liberalii.

”De când au devenit pedelişti, s-ar putea să fi preluat opiniile PDL, pentru că, în 2013-2014, doar PDL s-a opus modificării Constituţiei, iar acum s-ar putea ca şi PNL să se racordeze cu poziţia PDL. E singurul impediment pe care îl văd. Altfel, în anul ăsta ar trebui să avem inclusiv referendum”, a susținut Ponta.

Întrebat dacă mai susține sancţionarea migraţiei, plus articolul privind numirea premierului, el a răspuns: ”Evident că, dacă există obiecţii majore fie din partea Comisiei de la Veneţia, fie din partea CCR, acestea trebuie avute în vedere”.

Întrebat ce şanse dă noului demers de modificare a Constituţiei, Victor Ponta a invocat faptul în acest sens este ”o problemă un pic ciudată”.

”Aici este o problemă un pic ciudată, în sensul în care noi ne-am cam înţeles pe toate textele cu colegii liberali, după aceea au fost nişte articole pe care CCR sau Comisia de la Veneţia le-a respins”, a explicat premierul.

”Am discutat (în ședința Coaliției – n.r.) din nou lucrurile pe care le avem în derulare în această săptămână, anume Comisia pentru revizuirea Constituţiei care de azi a repornit activitatea, în sensul în care PNL, până la urmă, şi-a desemnat oameni în comisie. Colegii noştri, şi domnul Chelaru şi ceilalţi, le-au spus: «Acesta este proiectul USL, care a trecut şi de CCR şi de Comisia de la Veneţia, luaţi-vă un mandat, aruncaţi o ultimă privire ca săptămâna viitoare să putem să finalizăm»”, a adăugat social-democratul.

Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

Hidroelectrica a raportat un profit net de 6,3 miliarde de lei în 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de enerrgie electrică din România, a raporat pentru anul 2023 un profit net în creștere cu 42%, la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă