15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportPonta anunţă că Guvernul ar putea ataca decizia de clasare a dosarului...

Ponta anunţă că Guvernul ar putea ataca decizia de clasare a dosarului Flota

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul ar putea decizia de clasare a dosarului Flota, în care fostul preşedinte Traian Băsescu era acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare, informează Mediafax.

Premierul a cerut Ministerului Justiţiei şi Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (fostul AVAS-n.r.) să studieze decizia procurorilor anticorupţie de clasare a dosarului Flota. El a arătat astfel că există posibilitatea legală de redeschidere a acestui dosar.

"Am cerut celor de la Ministerul Justiţiei şi AVAS să studieze decizia. În funcţie de concluziile la care vor ajunge, vom ataca sau nu respectiva decizie, dar deocamdată nu este decât o fază în care se studiază posibilitatea legală", a spus Ponta.

El a adăugat că nu poate comenta decizii ale magistraţilor, dar că Guvernul răspunde în faţa Curţii de Conturi pentru modul în care gestionează sau recuperează prejudicii, astfel că vrea să se asigure că Executivul a epuizat toate căile legale în acest sens.

Procurorii anticorupţie au decis clasarea dosarului Flota, în care fostul preşedinte Traian Băsescu era acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare, "întrucât faptele nu există", se arată într-un răspuns al DNA transmis joi la solicitarea MEDIAFAX.

Decizia de clasare a dosarului a fost luată miercuri de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Cele mai citite

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...
Ultima oră
Pe aceeași temă