21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPoliticienii spera ca Mos Nicolae le va aduce puterea

Politicienii spera ca Mos Nicolae le va aduce puterea

La fel ca la turul I, politicienii s-au grabit si ieri sa voteze la primele ore ale zilei, dupa care au mers la sediile partidelor sa monitorizeze desfasurarea scrutinului si sa stea cu ochii pe exit-poll-uri.

Presedintele inca in functie, Traian Basescu, a votat la Liceul "A.D. Xenopol", fiind insotit de sotia sa si cele doua fiice, Ioana si Elena. "Mi-a fost foarte greu sa aleg", a spus Basescu razand, la iesirea din cabina de vot. Premierul interimar Emil Boc s-a folosit, in schimb, de prezentarea la urne pentru a spune ca si-ar dori "un guvern de dreapta, PDL-PNL". Intrebat pentru cine a votat, seful Executivului a spus ca a creditat "un presedinte care sa continue procesul de modernizare a tarii", si nu "un presedinte care sa intoarca, impreuna cu echipa lui, Romania cu fata spre trecut". La randul sau, prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a aratat ca a votat "pentru ca Romania sa nu fie o tara de doi lei, cum o numesc unii". El a facut astfel referire la o declaratie a lui Mircea Geoana (intr-o vizita la Dabuleni, inaintea parlamentarelor din 2008, liderul PSD s-a comparat cu Tony Blair si a promis ca va urma exemplul acestuia: "Nu era weekend de la Dumnezeu in care sa nu fie acasa in circumscriptia lui de prim-ministru! si era prim-ministru de Marea Britanie, nu prim-ministru intr-o tara de doi lei").
Din declaratiile taberei PSD-PNL-UDMR a razbatut insa ieri, aproape invariabil, ideea stabilitatii, unitatii si a schimbarii. "Votez cu gandul la stabilitate si la unitate, votez cu gandul la romanii care au in aceasta perioada dificultati, votez cu gandul la romanii din tara si din strainatate. Votez cu gandul la familia mea si la familiile tuturor romanilor din tara si de oriunde s-ar afla", a spus Mircea Geoana la iesirea din cabina de vot. Liderul PSD le-a transmis totodata alegatorilor ca i-ar face "foarte mare placere" sa voteze cu el. Referindu-se la sarbatoarea de Sf. Nicolae si la cadouri, Geoana a mai spus: "N-am primit, pentru ca inca n-am fost cuminte". Tot la Liceul "Jean Monnet" si-au exprimat dreptul de vot si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, dar si omul de afaceri liberal Dinu Patriciu. Daca primul a spus ca a votat "pentru schimbare", deoarece "si in plan intern, si in plan extern au fost cinci ani pierduti pentru tara", cel de-al doilea si-a exprimat convingerea ca "oamenii acestei tari sunt sanatosi la minte si nu mai pot suporta scandal, dezinformare, tot felul de teorii ale conspiratiei, tot felul de invartoseli impotriva capitalismului, tot felul de diversiuni". La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus ca a votat "cu gandul de a elibera Romania de un cosmar".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă