11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportSCANDALOS. Poliția și Tripadvisor, instrumente de represiune în mâna lui Liviu Dragnea....

SCANDALOS. Poliția și Tripadvisor, instrumente de represiune în mâna lui Liviu Dragnea. PSD se răfuiește cu manifestanții care l-au obligat să facă un pas înapoi prin protestul #REZIST

Partidul lui Liviu Dragnea a început să îi hărțuiască pe cei care au participat la mitingurile antiguvernamentale sau i-au sprijinit pe manifestanți.


#REZIST. Ziua 13. Peste 70.000 de persoane au lansat „Operațiunea Tricolorul”, în Piața Victoriei. Alte 30.000 au protestat în marile orașe. Românii din Paris, Dublin și Berlin, solidari cu protestatarii din țară | FOTO + LIVE VIDEOA început în Prahova, fieful lui Sebastian Ghiță și Mircea Cosma: patronul unei firme de publicitate din Ploieşti, care a anunţat pe Facebook că face gratis bannere pentru cei care vor să participe la proteste, a postat, pe reţeaua de socializare, că în urma anun-ţului a avut un control de la Poliţia Economică.


Gabriel Liiceanu îi explică lui Liviu Dragnea cine manipulează protestul anti-PSD: Fiecare protestatar este manipulat de cel mai mare manipulator pe care-l cunoaște omenirea | TOP CITIRI Reprezentanţii IPJ Prahova au confirmat că un astfel de control a avut loc, spunând că a fost făcut în urma unei sesizări şi că nu s-au descoperit nereguli la respectiva societate. „Ne-au vizitat cei de la Poliţia Economică, în urma unei sesizări cum că am lucra peste program. Pe lângă asta, totuşi, a mai trebuit să dau şi informaţii referitoare la persoanele care au beneficiat de acţiunea noastră. Ţin să precizez că în cei 10 ani de activitate n-am avut control de la această instituţie, dar astăzi, la ora 18.30… au venit…”, a scris omul de afaceri.

BRD, solidară cu cel hărțuit

Cosmin Bîrsan a fost singurul locuitor al orașului Odobești care a ieșit în stradă. Fotografia cu tânărul ținând în mână două afișe cu mesajele „Nu amnistiei și grațierii!“ și „DNA să vină să vă ia!“ a făcut înconjurul internetului. Câteva zile mai târziu, a venit și răzbunarea PSD: a fost dat în judecată de primarul oraşului, Daniel Nicolaş (PSD). Primarul a intentat acţiune în instanţă, atât împotriva lui Cosmin Bîrsan, cât şi a tatălui său, cerându-le daune morale de 150.000 de lei. 


Citește și opinia ziaristului Răzvan Chiruță, redactor-șef România liberă: Marii eroi ai micilor orașe

50 de persoane au protestat împotriva actelor normative banditești și la Alexandria, fieful de fier al lui Liviu Dragnea. Acțiunea a uimit pe toată lumea, pentru că în orașul controlat de baronul de Teleorman cine se ridică împotriva puternicilor zilei este strivit. De altfel, nici nu a durat mult până ce protestatarii au început să aibă probleme… continuarea aici!În plus, Poliția Locală l-a amendat cu 600 lei. „Din momentul în care am trimis un plic la DNA şi am sesizat o serie de nereguli, calvarul a început: două amenzi de la Poliţia Odobeşti, un avertisment de la Poliția Economică Vrancea, apoi chemarea în judecată în care mi se cer daune morale de 150.000 de lei”, a scris Cosmin Bîrsan. 

Tipul acesta de intimidări nu s-a limitat la provincie, ele fiind folosite și-n București. Un tânăr a postat pe pagina sa de Facebook un document care îi cere să se prezinte la Poliția Locală pentru „proiecțiile de lumini de pe clădirea BRD”. Este vorba despre o „invitație” adresată „proprietarului” locuinței din care au fost făcute proiecțiile, fără a fi specificat un nume.

Pe documentul de la Poliția Locală se precizează că neprezentarea la Serviciul 1 de Ordine și Liniște Publică se poate solda cu amendă între 100 și 500 de lei. BRD i-a răspuns, arătând că nu această bancă a depus plângere și că, dacă are nevoie de ajutor, îl va sprijini. „Potrivit datelor primite de la Poliția Locală Sector 1, există o sesizare formulată din zona adiacentă imobilului privitoare la disconfortul creat de proiecțiile laser. Sesizarea își urmează cursul legal, dar în momentul de față nu există elemente care să conducă la aplicarea unei sancțiuni față de persoana în cauză“, a precizat, ulterior, Poliția.  


Citește și opinia jurnalistului Silviu Sergiu, senior editor Romania libera:
„Protestele din România servesc intereselor Rusiei”. O manipulare năroadă | OPINIE

„Geopoliticienii de vodevil” nu se încurcă în detalii. Rolul lor este de a disemina un mesaj pe cât de simplu, pe atât de simplist: dacă ieşi în  stradă să scandezi împotriva hoţilor din politică, care vor să legifereze corupţia generalizată, eşti un biet „idiot util” al lui Vladimir Putin.  Fiind lipsit de orice subtilitate intelectuală, mesajul este foarte uşor de demontat.
..continuarea aici!Au fost și situații în care pesediștii au luat răzbunarea în propriile mâini: la Timişoara, zeci de tineri social-democraţi sunt acuzaţi că au scris recenzii negative pe Facebook şi Tripadvisor unui restaurant din oraş care oferise gratuit sendvişuri, apă şi cafea demonstranţilor antiguvernamentali. Managerul localului spune că mulţi dintre cei care i-au stricat imaginea nici măcar nu au călcat vreodată pe acolo. Acţiunea a fost recunoscută şi de şefii filialei locale PSD, susține Digi 24.  

SRI, asmuțit asupra multinaționalelor

La  nivel național, liderii PSD au declanșat o acțiune de hărțuire a companiilor multinaționale, suspectate că i-au susținut pe manifestanți. „Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova a spus că salariaţii de la o firmă cu capital străin au fost forţaţi să iasă la miting. Lucrul ăsta e nelegal. Chiar nu vreţi să înţelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale. Nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituţiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns. (…) Ăsta e un răspuns pe care îl va da SRI”, a spus Adrian Țuțuianu (PSD), președintele Comisiei parlamentare de control al SRI. 


Citește și opinia ziaristului Cătălin Prisacariu, senior editor România liberă:
Dragnea l-ar cam suna pe Putin

Pune-te acum, cititorule, în locul lui Liviu Dragnea și recitește ce îți poate oferi Transnistria: nu-ți vine să-l suni chiar acum pe Putin și să ceri drept viager de rezidență la Tiraspol? Sau, mai bine, îl suni pe Putin, dar ceri altceva: să te ajute să transformi toată România în Transnistria!… continuarea aici!Sugestia sa vine pe fondul unui atac declanșat de Liviu Dragnea împotriva lui Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank, fotografiat în timp ce participa la proteste. „Mi s-a părut mai mult decât incorect ca preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal că poate e supărat pentru Legea dării în plată sau pentru alte lucruri pe care noi le-am făcut pentru români”, a declarat Dragnea.  

La  nivel național, liderii PSD au declanșat o acțiune de hărțuire a companiilor multinaționale, suspectate că i-au susținut pe manifestanți. „Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova a spus că salariaţii de la o firmă cu capital străin au fost forţaţi să iasă la miting. Lucrul ăsta e nelegal. Chiar nu vreţi să înţelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale. Nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituţiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns. (…) Ăsta e un răspuns pe care îl va da SRI”, a spus Adrian Țuțuianu (PSD), președintele Comisiei parlamentare de control al SRI. 

Sugestia sa vine pe fondul unui atac declanșat de Liviu Dragnea împotriva lui Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank, fotografiat în timp ce participa la proteste. „Mi s-a părut mai mult decât incorect ca preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal că poate e supărat pentru Legea dării în plată sau pentru alte lucruri pe care noi le-am făcut pentru români”, a declarat Dragnea.  


Citește și opinia ziaristului Mălin Bot, redactor-șef online România liberă:

Infractorul Dragnea umblă acum cu alți doi elefanți periculoși

Șeful condamnat al PSD, Liviu Dragnea, a dat drumul la alți doi elefanți care tropăie periculos în societate și zdrobesc în picioare bunul-simț elementar. După protestele din ultimele zile devine tot mai evidentă incapacitatea structurală a președintelui PSD, infractorul Liviu Dragnea, de a înțelege democrația. În timp ce 600.000 de români i-au cerut demisia în stradă, șeful PSD se comportă tot mai agresiv, ca un dictator sadea… continuarea aici!
ANALIZĂ: Cât de toxică e atitudinea PSD împotriva companiilor mari. Economia României s-ar prăbuși fără multinaționale. Peste 1,2 milioane de români sunt angajați la companiile cu investiție străină și taxele pe salariile lor sunt uriașe

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă