20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPogea, in curtea PDL: "Buna seara, natiune!"

Pogea, in curtea PDL: „Buna seara, natiune!”

Modrogan 1, 6 Decembrie 2009, ora 19.30. O melodie necunoscuta urechilor de jurnalist acreditat la PDL rasuna din curtea partidului pana spre Aleea Alexandru, suficient de tare cat sa-i incante si pe strajerii din fata palatului lui Gigi Becali. "Da-i la bot lui Geoana/ Lui Geoana sa i-o dam in bot/ Cand n-o sa-l votam deloc", o adaptare dupa "Gimme Hope Joanna", inlocuieste, se pare, in seara asta, obsedantul imn portocaliu "Verde-nrourat". Impodobita cu brazi si beculete, curtea pedelista este ocupata de zeci de militanti, unii veniti sa guste din victoria lui Traian Basescu, altii din sandvisurile de protocol. Rezultatele venite pe surse nu sunt insa imbucuratoare. Pesimistii isi cauta parteneri de conversatie printre ziaristi. "De la ce televiziune sunteti? De la Realitatea?", ma abordeaza tare un domn in varsta de la Blocul Revolutionarilor. "Corespund ideologic?", il intreb, dupa ce ma prezint.

 

"Pai da, v-am intrebat pentru ca le-am vazut pe fetele alea de la Antena si m-am luat de ele." Primii lideri apar la sediu, mimand optimismul, si ma salveaza de interogatoriul votantului PDL. "Buna seara, natiune!", saluta vesel Gheorghe Pogea, de parca ar fi auzit ca economia tarii ar dudui din nou. Elena Udrea se pupa cu colegii, Valeriu Stoica strange maini, sefii din teritoriu se lauda ca i-au zdrobit pe baronii PSD, Ioana Basescu intra direct in biroul de presa al partidului. Pe holuri, se vorbeste de posibile diversiuni ale "dusmanilor": SMS-uri otravite, oameni in strada. De fapt, la randul lor, pedelistii au facut pe tot parcursul zilei pregatiri subterane pentru mitinguri "spontane" in Piata Universitatii. Cu un sfert de ceas inaintea afisarii exit-poll-urilor, soseste si treimea PDL, Blaga, Berceanu, Videanu, urmata de Emil Boc. Lipsesc Elena Basescu si Sebastian Lazaroiu.

 

"A venit?", intreaba Elena Udrea, auzind aplauzele zgomotoase de afara si lozincile urlate de simpatizanti. "Doamne-ajuta!", rosteste Basescu la intrare. Surprinde incepandu-si discursul inainte de vreme, iar scorurile de pe televiziunile "mogulilor" deruteaza poporul portocaliu. Agitatia e linistita repede de o pana de curent. Ironic, pedelistii erau cei suspectati ca vor intrerupe electricitatea in sectiile de votare pentru a frauda alegerile. In zece minute revine curentul si multimea se mai risipeste. Au ramas in schimb cativa barbati cu ochii injectati si duhnind a alcool. S-au evaporat dupa miezul noptii si, o data cu ei, si laptopul unei ziariste.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă