23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSportPNL si PD mai raman o vreme impreuna

PNL si PD mai raman o vreme impreuna

Liderii PNL si PD s-au intalnit aseara intr-o sedinta a conducerii Aliantei D.A. cu scopul de a lamuri pozitiile celor doua partide cu privire la evenimentele politice din ultima perioada.

Vicepresedintele PNL deputatul Crin Antonescu, numit purtator de cuvant al Aliantei D.A., a declarat ca in cadrul discutiilor au fost inventariate ''asperitatile'' aparute in relatiile dintre cele doua partide.

La randul sau, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a spus ca s-a luat hotararea ca cele doua partide sa incerce sa aiba pozitii comune pe viitor cu privire la problemele politice care vor aparea.

''Am constatat vointa de a depasi toate aceste probleme reale, pe care nu are rost sa le ascundem, si exprimam speranta ca vom gasi si aceste formule'', a completat Crin Antonescu, care a precizat ca s-a ajuns la concluzia ca exista destule elemente comune care sa uneasca cele doua partide in cadrul Aliantei.

Adriean Videanu a mai spus ca in cadrul sedintei democratii le-au explicat partenerilor liberali ratiunea pentru care s-a decis intrarea in campania pentru Parlamentul European pe lista separata.

Presedintele executiv al PD a explicat ca o lista comuna ar fi creat ''un joc de pondere'' care ar fi riscat sa duca la noi disensiuni in Alianta.

Referitor la solicitarea PD ca PNL-ul sa-si precizeze clar si fara echivoc pozitia vizavi de PSD, Crin Antonescu a reiterat faptul ca liberalii nu au discutat de intrarea PSD in guvern.

Potrivit liderului liberal, astfel de discutii au aparut in contextul ''racirii sistematice si progresive'' a relatiilor in Alianta D.A., fapt care ar fi putut duce la ''deschiderea de posibilitati pe care nu ni le dorim nici unii, nici altii''.

El a explicat ca liberalii au vorbit despre pericolul destramarii Aliantei D.A, lucru pe care ei doresc sa-l evite, dar care ar putea duce la colaborari cu alte formatiuni politice.

''Daca vom continua asa, Alianta D.A. va avea de pierdut si se creeaza premisa ca PSD sa preia initiativa politica si va putea deveni un jucator la guvernare'', aceasta a mai fost una dintre concluziile sedintei liderilor Aliantei D.A. exprimate de Adriean Videanu.

Potrivit celor doi lideri ai Aliantei D.A., in sedinta de luni seara nu s-a discutat despre restructurarea guvernului, despre procedura de suspendare a presedintelui sau despre viitorul ministru de externe.

Cele mai citite

Șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, despre avansurile primite: “La început mă deranja”

Irina Deleanu, în vârstă de 48 de ani și șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, impresionează cu o siluetă de invidiat, rezultat al unei...

Schimbări majore la WhatsApp! Categoria de vârstă pentru utilizarea aplicației, modificată

Gigantul social media a redus vârsta minimă necesară pentru a utiliza WhatsApp în Europa de la 16 ani la 13 ani, ceea ce a...

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă