21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPNL: Prin amânarea reducerii CAS, PDL îşi dovedeşte impostura

PNL: Prin amânarea reducerii CAS, PDL îşi dovedeşte impostura

Liberalii consideră că decizia Guvernului de a amâna reducerea CAS demonstrează că PDL se declară în mod fals un partid de dreapta şi un susţinător al mediului de afaceri, creând în realitate un climat economic ostil, relatează NewsIn.

„PNL ia act încă o dată de inconsecvenţa şi incoerenţa Guvernului, care a hotărât amânarea reducerii CAS pentru angajatori, la mai puţin de o zi după ce preşedintele Traian Băsescu refuza să recunoască realitatea crizei economice”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit liberalilor, decizia Executivului reprezintă „dovada limpede a imposturii PDL, care se declară în mod fals partid de dreapta şi susţinător al mediului de afaceri, când în realitate nu este decât o formaţiune populistă, care face promisiuni fără acoperire şi încearcă să-şi mascheze incompetenţa prin diversiuni şi manipulări”.

PNL, ca parte a USL, pledează în favoarea reducerii cu 5% a CAS pentru angajatori, ca măsură necesară stimulării iniţiativei, se precizează în comunicat. „PNL consideră că relansarea economică nu se poate produce în absenţa unor politici concrete de încurajare a mediului privat. În schimb, guvernarea Băsescu – Boc a distrus mediul de afaceri prin impozite şi taxe sufocante şi a creat un climat economic ostil, caracterizat de impredictibilitate şi incertitudine. România păstrează astăzi una dintre cele mai ridicate impozitări ale muncii, ceea ce constituie o barieră importantă în calea investitorilor şi întreprinzătorilor”, consideră liberalii.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că Executivul nu va reduce CAS în acest moment din cauza situaţiei economice actuale şi va aştepta un „moment optim”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă