21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPNL il acuza pe Basescu de obsesie fata de putere, PD instaleaza...

PNL il acuza pe Basescu de obsesie fata de putere, PD instaleaza tepele pe „Aleea 322”

Odinioara aliati care au contribuit la alegerea presedintelui Traian Basescu, astazi aprigi dusmani cu strategii diferite pentru referendum. PNL s-a mobilizat contra suspendatului, PD a instalat tepe pe "Aleea 322".

Campania PNL pentru demiterea lui Traian Basescu va fi construita in jurul ideii potrivit careia suspendatul nu mai este omul pe care liberalii l-au sustinut in 2004, tradand promisiunile pe care le-a facut atunci.
"S-a schimbat. E obsedat de putere. Romania merita mai mult! Votati DA!" va fi sloganul partidului in campania pentru referendumul de demitere. Sloganul va figura pe afisele electorale ale PNL, avand in fundal poza lui Traian Basescu si culorile liberalilor, albastru si galben. Potrivit unor surse liberale, sloganul a fost gandit de consultantii angajati de PNL: Tal Sileberstein si Dan Andronic.
Deviza a fost prezentata ieri de seful campaniei, vicepresedintele Ludovic Orban, cel care s-a ocupat, impreuna cu democratul Vasile Blaga, de campania lui Basescu in alegerile locale si prezidentiale din 2004. Orban a spus ca atunci s-a aflat alaturi de Basescu in toate bataliile electorale "inegale" cu PSD, care monopolizase toate parghiile statului si mass-media, intrucat la vremea respectiva Basescu promitea sa fie omul care va lupta cu sistemul ticalosit, va colabora cu Guvernul si cu Parlamentul, va respecta Constitutia si va aduce pentru Romania respect pe plan extern. Intre timp, spun liberalii, Basescu s-ar fi schimbat, devenind omul care lupta doar pentru propria putere, omul care, in loc sa uneasca, dezbina. El l-a mai acuzat pe Basescu ca a intrat cu bocancii in Justitie si ca a pus Romania in situatia de "paria", pe plan extern, din cauza repetatelor gafe. seful campaniei PNL a mai afirmat ca liberalii nu au gresit atunci cand l-au sprijinit in alegeri, ci doar s-au inselat si ii cheama pe romani sa indrepte situatia printr-un vot de demitere.
Organizatiile de tineret si de studenti ale PD au dedicat, in schimb, ieri, cate o teapa neagra celor 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Cele 322 de tepe, ce au forma unor piramide, au fost "expuse" ieri in Parcul Tineretului din Capitala, la intrarea din Bulevardul sincai. Inalte de statura unui om si vopsite in negru, aliniate pe o distanta de mai multe sute de metri, tepele tinerilor democrati au format "Aleea 322".
Demersul organizatorilor nu are doar scopul de a aminti bucurestenilor de votul impotriva presedintelui dat de cei 322 de parlamentari. Pana pe data de 17 mai, cand va functiona "Aleea 322", toti cei ce doresc sa transmita mesaje parlamentarilor anti-Basescu o pot face scriind chiar pe tepele-piramida. Dotate fiecare cu creta, la nici 20 de minute de la amplasarea lor, cele 322 de tepe incepusera deja ieri sa fie asaltate, in special de elevii de la Liceul "Nenitescu" din apropiere. "Basescu, esti tare!", "Hai Basescu!", "Unicul capitan – Traian Basescu", "Il vrem pe Basescu, chiar daca nu putem vota" au scris elevii. Bineinteles, s-au scris si opinii impotriva lui Basescu, dar si cereri pentru micsorarea perioadei de scolarizare.
Pentru manifestare a fost nevoie de aprobari din partea Politiei Rutiere si a SPP.

» OPTIMISM
Presedintele suspendat Traian Basescu a afirmat ieri ca decizia Curtii Constitutionale nu se comenteaza. "Nu am ce sa fac, trebuie sa o iau ca atare. Nu vreau sa-mi exprim parerea", a spus Basescu. "Ca eu castig referendumul, asta e cert. Sunt convins ca il voi castiga. Ca se schimba regulile in timpul procesului, asta judecati dumneavoastra", a spus Basescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă