Cazul ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, ameninta sa-i puna pe democrat-liberali intr-o situatie delicata, acestia urmand sa dovedeasca daca isi mentin sau nu pozitia potrivit careia Parlamentul nu ar trebui sa se amestece in treburile justitiei si in acuzatiile de coruptie. Aceasta, dupa ce deputatii PNL au inaintat ieri conducerii Camerei o cerere de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva Monicai Iacob Ridzi, sub acuzatia de delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice. "Considerentele care stau la baza demersului nostru sunt cheltuielile nejustificate pe care le-a facut Ministerul Tineretului si Sportului cu ocazia zilei de 2 mai, ca si atribuirea in conditii suspecte a contractelor pentru organizarea manifestarilor. Valoarea totala a contractelor incheiate, de 630.000 euro, depaseste cu mult tarifele practicate pe piata pentru evenimente similare.
Sper ca PDL sa nu blocheze solicitarea PNL si sa lase justitia sa-si indeplineasca rolul", a aratat deputatul PNL Alina Gorghiu. In opinia acesteia, sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii, pe motiv ca Ridzi ar fi traficat banii bugetului MTS, pe care ii gestiona "pentru interesele celor doua societati comerciale favorizate".
Deputatul Nicolae Banicioiu (PSD) – care a solicitat public formarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze modul in care au fost alocate fondurile pentru Ziua Tineretului – ne-a declarat ca sustine cererea liberalilor. "E un act normal. Astept explicatiile ministrului", a spus deputatul PSD. La sfarsitul saptamanii trecute, PNL a sesizat si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul Ridzi si a cerut demisia acesteia.