Fondatorul PC, Dan Voiculescu, îi acuză pe liderii USL care nu au fost de acord cu o nouă suspendare a preşedintelui că sunt, de fapt, agenţii politici ai lui Traian Băsescu.
„‘Dezbaterea mea cu Mihai Gâdea de la începutul acestei săptămâni referitoare, printre altele, şi la demiterea presedintelului Traian Băsescu a generat, pe lângă firescul interes public măsurat în rating, şi câteva efecte colaterale, fără nicio legătură cu fondul problemei (…)
‘Agentii politici’ ai domnului Băsescu, infiltraţi strategic în diverse partide, uită de orice prudenţă când aud de suspendare şi ies agresiv la luptă. După emisiunea de luni, o serie de personaje secundare, aflate mereu pe contrasesns politic, au ‘infierat’ revoluţionar orice idee de suspendare şi şi-au trădat, o data în plus, afinitatea pentru Traian Băsescu. Unde dai şi unde crapă„, scrie Dan Voiculescu pe blogul personal.
Citeşte şi EDITORIALUL Începe războiul pentru controlul USL. Miza: preşedinte ales de Parlament
Ioan Rus îl ATACĂ pe Voiculescu: Să ne lase mai uşor cu ideile lui. VISELE EROTICE trebuie stopate.
Voalat, preşedintele de onoare al conservatorilor îi acuză, de fapt, pe liderii Ion Iliscu, Călin Popescu-Tăriceanu şi Ioan Rus, fiind printre cei mai vocali uselişti care au infirmat că, în prezent, s-ar pregăti o nouă suspendare a preşedintelui.
În timp ce Iliescu a atras atenţia că nu este momentul potrivit pentru o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, deoarece nu au aparut elemente in plus care sa justifice suspendarea, in comparatie cu suspendarea din vara, Tăriceanu a comentat că „mulţi dintre politicienii români ar face bine dacă ar scăpa de obsesia care îi bântuie de dimineaţă până seara”, şi anume suspendarea preşedintelui.
Nici fostul ministru al Internelor, Ioan Rus, nu s-a lăsat mai prejos. Rus a subliniat că o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu nu este o prioritate nici a USL, nici a poporului român. Totodată, Rus a negat că ar fi dispus să primească o funcţie în stat prin intermediul lui Traian Băsescu, răspunzând astfel afirmaţiilor lui Dan Voiculescu potrivit căruia în USL ar exista „unelte ale lui Băsescu”.
Voiculescu mai scrie pe blog că, în România, 7.4 milioane de români au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. Este o realitate incontestabilă. Mai devreme sau mai târziu, voinţa celor 7.4 milioane îşi va produce efectele, indiferent cât de tare şi-ar dori preşedintele dublu suspendat să anuleze votul din 29 iulie 2012.
Nu în ultimul rând, acuză că „propagandă domnului Băsescu încearcă să transforme ‘suspendarea’ într-un tabu naţional: „Ai rostit suspendare, ai devenit ‘dusman al poporului’. Iar ‘dusmanii poporului’ sunt atacaţi la dosar.
În cazul meu, a fost încă o data invocat procesul pe care l-am intentat CNSAS, cel în urmă căruia au fost respinse de Curtea de Apel Bucureşti şi Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie toate acuzaţiile care mi s-au adus, inclusiv cele ale doamnei Silaghi (împotriva căreia am declanşat deja un proces în urmă căruia va răspunde în justiţie pentru toate neadevărurile rostite sistematic) cu excepţia unei note comerciale, adresate directorului întreprinderii de comerţ exterior (NU securităţii!!), referitoare la întâlnirea cu un om de afaceri străin – obligaţie legală în acea perioadă pentru orice angajat în comerţul exterior.
În mod normal, îndeplinirea unei formalităţi de serviciu nu poate fi considerată o colaborare cu Securitatea, însă domnul Emanoil Albu, singurul judecător de la ÎCCJ care a fost coleg de partid şi de guvern cu Traian Băsescu, la care a ajuns acest dosar ‘absolut din intamplare’, a decis, în lipsă oricăror probe pertinente, că acea notă poate fi unicul temei în bază căruia se poate da un verdict de colaborare. (o decizie pe care o consider, în continuare, profund incorectă şi pe care am contestat-o deja în justiţie)”.