15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportPlăcintă nu mai candidează pentru Parlament, Honorius Prigoană se află în analiza...

Plăcintă nu mai candidează pentru Parlament, Honorius Prigoană se află în analiza PNL

Senatorul PNL Sorina Plăcintă nu va mai candida la alegerile din decembrie pentru un nou mandat în Parlamentul României, un alt fost democrat-liberal, Honorius Prigoană, având şanse mari de a candida într-un colegiu din Capitală, potrivit unor surse din PNL, scrie Mediafax.

Sorina Plăcintă a confirmat, miercuri, pentru Mediafax, că nu va mai candida pentru un nou mandat de senator, în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr.41 Vrancea. Ea a demisionat în luna iunie din PDL şi s-a înscris în Partidul Naţional Liberal.

Surse liberale au declarat pentru Mediafax că o candidatură a lui Honorius Prigoană, un alt democrat-liberal care s-a înscris recent în PNL, este foarte posibilă, decizia urmând a se lua după o analiză internă, care vizează şi colegiul cu şansele cele mai mari pentru acesta de a câştiga un mandat de deputat.

“Va candida, cel mai probabil. Trebuie să vedem în ce colegiu are şansele cele mai mari de câştig”, au precizat sursele liberale.

Citeşte şi:

Anastase, despre Plăcintă: În momentele grele, decid caracterele puternice

Discuţiile privitoare la demisia lui Plăcintă din PDL, mai vechi

Honorius Prigoană este membru al organizaţiei PNL Sector 2, el demisionând din PDL la începutul lunii septembrie şi anunţându-şi intrarea în PNL în aceeaşi zi.

Prigoană a candidat din partea PDL, la începutul anului 2010, pentru postul de deputat rămas vacant după plecarea lui Bogdan Olteanu la BNR, colegiul din Sectorul 1 fiind câştigat, atunci, de liberalul Radu Stroe.

Alţi doi foşti democrat-liberali care vor candida din partea PNL la alegerile parlamentare din decembrie sunt senatorii Viorel Badea şi Mircea Banias.

Mircea Banias va candida pe acelaşi colegiu uninominal 4 din Circumscripţia electorală nr.14 Constanţa, iar Viorel Badea îşi va păstra, la rândul său, colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr.43, pentru românii cu domiciliul în afara României.

Citeşte şi:

Ludovic Orban îl ATACĂ pe Honorius Prigoană: “Nu are ce căuta în PNL”

Honorius Prigoană: Nu m-am consultat cu tata despre trecerea la PNL; fiecare cu viaţa şi cariera lui

Cele mai citite

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Apar primele repercusiuni după anunțul candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

În urma anunțului său de a candida la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone se confruntă deja cu primele repercusiuni, respectiv un dosar la...

Navalnîi va fi înmormântat la Moscova, la 1 martie, la o zi după discursul lui Putin în Parlament

Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut adversar al președintelui Rusiei, va fi înmormântat la Moscova la data de 1 martie 2024. Anunțul privind data și locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă