4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportPivniceru: Faptul că s-a împiedicat arestarea lui Stan nu aduce prejudicii cauzei,...

Pivniceru: Faptul că s-a împiedicat arestarea lui Stan nu aduce prejudicii cauzei, doar Parlamentului

Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru a declarat, vineri, că decizia Camerei Deputaţilor de a respinge cererea de încuviinţare a arestării lui Ion Stan nu aduce niciun prejuidiu cauzei, ci doar Parlamentului, care, printr-un prim act instrumentat, s-a plasat în contradicţie cu recomandările MCV, informează Mediafax.

Pivniceru a afirmat, după audierea şi avizarea sa în Comisiile juridice reunite, că ar fi fost principial corect ca Parlamentul să ţină cont de avizul comisiilor, unde sunt experţi.

Ea a spus că îi este greu să creadă că parlamentarii au studiat actele din dosare, învinuirea care i se aduce lui Stan şi că astfel ar fi putut să se pronunţe în cunoştinţă de cauză.

“Asta nu înseamnă că procesul penal este impietat ca derulare în vreun fel, dar faptul că s-a impiedicat arestarea nu aduce niciun prejudiciu cauzei, ci doar poate un prejudiciu Parlamentului, care a făcut ca printr-un prim act pe care l-a instrumentat să se înscrie în contradicţie cu recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a declarat Mona Pivniceru.

Camera Deputaţilor a respins, vineri, cererea de încuviinţare a arestării deputatului PSD Ion Stan, înregistrându-se 226 de voturi “împotrivă” şi 145 de voturi “pentru”.

Ulterior, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că Stan nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament. Premierul a mai arătat că votul din Camera Deputaţilor va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen.

Ion Stan şi-a anunţat apoi demisia din PSD, partid pe care, după cum spunea în textul demisiei, l-a slujit “cu abnegaţie şi devotament timp de 17 ani obţinând de 4 ori mandat de parlamentar cu o largă majoritate”.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, “câte două milioane, de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre “un miliard, un miliard două sute”.

În referatul trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său.

În interceptări, Ion Stan îi solicită denunţătorului său să îl ajute financiar în campania electorală, acesta precizând procurorilor, de asemenea, că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă