20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportPivniceru: Faptul că s-a împiedicat arestarea lui Stan nu aduce prejudicii cauzei,...

Pivniceru: Faptul că s-a împiedicat arestarea lui Stan nu aduce prejudicii cauzei, doar Parlamentului

Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru a declarat, vineri, că decizia Camerei Deputaţilor de a respinge cererea de încuviinţare a arestării lui Ion Stan nu aduce niciun prejuidiu cauzei, ci doar Parlamentului, care, printr-un prim act instrumentat, s-a plasat în contradicţie cu recomandările MCV, informează Mediafax.

Pivniceru a afirmat, după audierea şi avizarea sa în Comisiile juridice reunite, că ar fi fost principial corect ca Parlamentul să ţină cont de avizul comisiilor, unde sunt experţi.

Ea a spus că îi este greu să creadă că parlamentarii au studiat actele din dosare, învinuirea care i se aduce lui Stan şi că astfel ar fi putut să se pronunţe în cunoştinţă de cauză.

“Asta nu înseamnă că procesul penal este impietat ca derulare în vreun fel, dar faptul că s-a impiedicat arestarea nu aduce niciun prejudiciu cauzei, ci doar poate un prejudiciu Parlamentului, care a făcut ca printr-un prim act pe care l-a instrumentat să se înscrie în contradicţie cu recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a declarat Mona Pivniceru.

Camera Deputaţilor a respins, vineri, cererea de încuviinţare a arestării deputatului PSD Ion Stan, înregistrându-se 226 de voturi “împotrivă” şi 145 de voturi “pentru”.

Ulterior, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că Stan nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament. Premierul a mai arătat că votul din Camera Deputaţilor va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen.

Ion Stan şi-a anunţat apoi demisia din PSD, partid pe care, după cum spunea în textul demisiei, l-a slujit “cu abnegaţie şi devotament timp de 17 ani obţinând de 4 ori mandat de parlamentar cu o largă majoritate”.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, “câte două milioane, de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre “un miliard, un miliard două sute”.

În referatul trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său.

În interceptări, Ion Stan îi solicită denunţătorului său să îl ajute financiar în campania electorală, acesta precizând procurorilor, de asemenea, că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă