6.4 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSportPesedistii au opinii diferite in privinta sanctionarii "tradatorilor"

Pesedistii au opinii diferite in privinta sanctionarii „tradatorilor”

Liderii social-democrati au avut, joi dimineata, opinii diferite in privinta sanctionarii parlamentarilor PSD care au votat impotriva motiunii de cenzura. Conducerea Partidului Social Democrat se reuneste, joi, in sedinta Biroului Permanent National (BPN), pentru a discuta despre situatia creata prin respingerea motiunii de cenzura, dar si despre sanctiunile care se impun in cazul parlamentarilor care au votat impotriva motiunii. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat miercuri seara ca, daca vor fi dovediti, parlamentarii care au votat impotriva motiunii vor fi sanctionati conform statutului formatiunii politice.

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a evitat, inaintea sedintei BPN, sa dea un raspuns clar in privinta oportunitatii aplicarii unor sanctiuni in PSD.

Vicepresedintele social-democrat Victor Ponta a precizat ca si-ar fi dorit ca fiecare parlamentar sa se gandeasca la ceea ce este mai bine pentru partidul din care face parte "si nu pentru liberali si democrati care nu sunt prietenii PSD". Ponta a criticat "politica falimentara de negocieri in timpul noptii, prin restaurante, precum si politica de a vota impotriva colegilor". "Eu nu cred ca, daca bagam pe toata lumea in inchisoare, nu o sa mai fure nimeni. Eu ii respect mai mult pe cei care au spus public ca nu vor vota motiunea, decat pe cei care nu au spus nimic si au votat impotriva", a sustinut Victor Ponta.

In opinia vicepresedintelui PSD Ion Stan, nimeni nu a "tradat" la votul motiunii de cenzura. "Cine poate sti, in afara de cei care au declarat? Ceilalti sunt doar banuiti. Nu putem extinde banuiala. Sa nu aveti impresia ca astazi (joi – n.r.) in BPN vom incepe o vanatoare de vrajitoare. Ar fi o greseala politica majora. Va trebui sa analizam mai bine care au fost cauzele pentru care cei cu care noi am pornit la drum – PD si PLD si ceilalti care au afirmat ca voteaza motiunea – s-au razgandit pe parcursul dezbaterilor", a spus Stan, care este de parere ca cei care au votat impotriva motiunii ar trebui sa se considere ei in afara partidului. Intrebat daca exista posibilitatea excluderii parlamentarilor care s-au opus motiunii, Ion Stan a aratat ca aceasta va ramane la latitudinea organizatiilor din care acei senatori sau deputati fac parte. "BPN nu poate hotari excluderea unor membri de partid. Hotararea de excludere revine in totalitate organizatiilor din care fac parte. Daca un parlamentar din organizatia noastra (Dambovita – n.r.) ar fi votat contra, el ar fi plecat singur, pentru ca, prin pozitia lui contrara unei decizii a Comitetului Executiv National, acel parlamentar s-ar fi situat in afara statutului PSD. Cei care au declarat si au si facut acest lucru s-au situat in afara structurilor partidului si ca atare nu au decat o solutie – demisia de onoare", a afirmat Stan.

De o alta parere a fost vicepresedintele PSD Rodica Nassar. In opinia acesteia, nu sunt necesare excluderi in PSD.

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu considera ca votul la motiune a fost o problema de constiinta si ca ar trebui sa existe o discutie in partid pe aceasta tema.

In opinia viceliderului Constantin Nita, "dreptul la optiune si in PSD trebuie respectat". Intrebat daca se va ajunge la excluderi, Nita a raspuns: "Posibil". "Nu stiu exact, vom vedea analizele pe care le au colegii mei", a adaugat el referindu-se la casetele pe care exista filmata procedura de vot.

"Daca am ce viziona, cu placere", a replicat si senatorul Aristide Roibu.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea crede ca, cel mai probabil, in zilele urmatoare, se va afla cine a votat impotriva motiunii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă