9.2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSportPDL va explica din usa in usa ce inseamna "mogul"

PDL va explica din usa in usa ce inseamna „mogul”

»  Traian Basescu renunta la baile de multime in turul al doilea, conservandu-si energiile pentru razboiul cu mogulii de la Bucuresti.

» Armata PDL a primit ordin sa mearga din casa-n casa si sa le spuna romanilor "adevarul" despre "papusarul" Mircea Geoana si "rechinii" care-l manipuleaza.

» Tinta: 140.000 de voturi pe fiecare judet, fata de 95.000, ca in primul tur.

Democrat-liberalii au pus la punct ieri, in sedinta Colegiului Director, strategia pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale. Tinta este convingerea electoratului liberal si a celui maghiar sa intoarca armele impotriva propriilor partide aliate cu PSD. Principalele mesaje pe care liderii din teritoriu le vor transmite electoratului sunt imprumutate de la insusi candidatul partidului, Traian Basescu, si sunt axate, in primul rand, pe atacuri la adresa  patronilor de presa, banuiti a fi in spatele lui Mircea Geoana. "Mesajul e simplu: pe 6 decembrie romanii au de ales intre o Romanie condusa de Mircea Geoana ca papusar, iar in spatele lui sa fie aceia precum Vantu, Voiculescu, Patriciu, care sa mai poata pune mana pe avutia nationala – pentru ca de 5 ani n-au mai reusit sa faca nimic", a explicat presedintele PDL, Emil Boc, la finalul intalnirii cu liderii din teritoriu.

Boc i-a iertat pe baronii PDL cu rezultate slabe
Sedinta pedelistilor in care s-au analizat rezultatele primului tur de scrutin s-a finalizat fara vreo sanctiune pentru filialele cu rezultate sub asteptari. Principalul argument a fost ca "nu este momentul, oamenii trebuie mobilizati", sustin surse participante la discutii. De altfel, si Emil Boc a spus ca nu are motive sa-i pedepseasca nici macar pe cei care au surprins prin scorul slab, precum Gheorghe stefan de la Neamt: "Gigi stefan este unul dintre cei mai performanti oameni politici din Romania si nu are nevoie de lectiile colegilor de partid pentru a sti ce sa faca". Totusi, acolo unde au fost probleme, sefii de organizatii vor fi supravegheati pana la alegeri de lideri de la centru.

 

Astfel, la Neamt, Gheorghe Stefan va fi coordonat de Roberta Anastase, organizatiile Olt si Giurgiu vor raporta direct lui Vasile Blaga, Teleormanul si Argesul lui Adriean Videanu, Dambovita, Elenei Udrea, iar Hunedoara, lui Gheorghe Pogea. Desi in sedinta oficiala mustrarile nu au fost atat de aspre precum se asteptau liderii codasi, o noua runda de sapuneli era programata ieri dupa intalnire, la restaurantul McMonis, acolo unde Vasile Blaga i-a convocat pe sefii din filiale pentru ca "mai avea ceva de transmis". Preventiv, unii dintre lideri, precum Antonie Solomon de la Craiova si Catalin Flutur de la Botosani, au anuntat ca demisioneaza  daca filialele lor vor pierde alegerile in turul II. La randul lor, baronii locali au avut si ei de facut reprosuri mai-marilor de la Bucuresti.

 

Acestia sunt acuzati ca prin masurile anticriza ale Guvernului Boc, cum ar fi concediul fara plata pentru bugetari sau reducerea subventiilor pentru incalzire, le-au facut mai dificila misiunea de a castiga alegerile. Replica ministrilor din Executiv nu s-a lasat asteptata: "Legile pe care le-am facut au fost asumate de intreg partidul. Nu le-am luat de capul nostru, v-am consultat si ati fost de acord cu ele. Ce vroiati, de dragul campaniei electorale, de dragul voturilor, sa lasam tara de izbeliste?", ar fi spus Emil Boc in spatele usilor inchise, potrivit surselor PDL.

Campanie din usa in usa
In zilele care au mai ramas pana la finalul cursei prezidentiale, pedelistii isi vor concentra campania pe promovarea mesajelor din usa-n usa, iar candidatul Traian Basescu va renunta la mitingurile electorale pentru ca "nu mai este timp sa le organizam", spune Sulfina Barbu, responsabila de comunicarea dintre cele doua echipe de campanie, cea a PDL si cea a presedintelui. Potrivit acesteia, afisele si sloganul "Basescu lupta pentru tine" vor ramane aceleasi. Liderii de filiale au primit sarcina sa negocieze in teritoriu cu primarii si reprezentantii PNL, pe care incearca sa-i atraga de partea lor in campanie. "Avem deja foarte multe intelegeri in teritoriu cu liberalii si ne-au dat sigurari ca vor face campanie pentru noi", sustin pedelistii. Mai mult, fiecare organizatie in parte are o tinta stabilita de 140.000 de voturi pentru Basescu, fata de 95.000 cat au avut in primul tur. Targetul este considerat de cei mai multi pedelisti imposibil de atins fara voturile PNL si UDMR.

Basescu ii provoaca pe "moguli" la o confruntare televizata
Presedintele Traian Basescu, prezent la prima parte a discutiilor cu pedelistii, a reiterat ideile din interventia de miercuri seara de la sediul de campanie, motivand ca democrat-liberalii nu au ascultat-o in intregime, fiind cenzurata de "televiziunile mogulilor". "Romania nu se poate transforma intr-un stat controlat de oameni care nu au gir politic, dar au bani si au televiziuni.  (…) Aceasta adunare de rechini Voiculescu, Vantu, Patriciu si-a gasit oamenii potriviti sa-i manipuleze pentru ambele functii, pentru cea de presedinte al Romaniei si pentru cea de prim-ministru", a spus Basescu. "Nu as vrea sa inteleaga cineva ca il invinuiesc pe Iohannis, el nu stie in ce s-a bagat, dar Mircea Geoana stie perfect in ce s-a bagat", a subliniat candidatul PDL. Presedintele in exercitiu a mai spus ca a propus mai multe dezbateri cu Mircea Geoana la TVR, Antena 1, Pro TV si a precizat ca, daca liderul PSD nu va dori sa participe, este pregatit si pentru o dezbatere cu Vantu, Patriciu si Voiculescu.

 

 

Candidatul PDL se bate cu "rechinii"
Traian Basescu, prezent ieri la sedinta Biroului Permanent al PDL, si-a intetit ieri atacurile la adresa "mogulilor", proprietari ai unor trusturi de presa. "Rechinii moguli au interese ca Mircea Geoana si Klaus Iohannis sa ajunga la putere", a spus Basescu. Acesta a afirmat ca "domnul Patriciu este foarte interesat sa aiba un guvern si un presedinte subordonate, pentru ca are dosarul in instanta si crede ca si-l poate opri daca are un presedinte care sa il asculte". De asemenea, Basescu a mentionat ca "Patriciu mai are o problema", si anume ca "in 2010 trebuie sa ramburseze 600 milioane de dolari, cu care Adrian Nastase l-a imprumutat pentru vreo opt-zece ani".

 

Despre Sorin Ovidiu Vantu, Basescu a spus ca "acesta a fost extrem de angajat in momentul grevei magistratilor, dar el avea dosar in instanta, cu BID, in care era cu Nicolae Vacaroiu si trebuia sa se prelungeasca judecata pana ajungea la prescriptie". In privinta lui Dan Voiculescu, seful statului a spus ca si acesta are interesul sa isi opreasca dosarele din instanta. In concluzie, Basescu a subliniat ca "Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu de cinci ani au fost nevoiti sa se hraneasca cu ceea ce ramasese de la Ion Iliescu". Dupa cat se pare, atacurile lui Basescu impotriva lui  Patriciu si Nastase nu vizeaza o datorie privata, ci o scutire de la plata datoriilor la stat a omului de afaceri Dinu Patriciu, pentru rafinaria Petromidia, in timpul guvernului Adrian Nastase (2001-2004). Petromidia avea acumulate creante in valoare de 600 milioane dolari, adica datoriile istorice ale rafinariei de dinainte de privatizare, care au fost transformate la momentul vanzarii in actiuni de stat.

 

(Procedeul a fost aplicat multor privatizari din Romania, inclusiv la Sidex Galati, cumparat de compania Mittal Steel. Cat despre Sorin Ovidiu Vantu, Traian Basescu, la dosarul penal al acestui om de afaceri cu privire la afacerea infiintarii Bancii de Investitii si Dezvoltare, in care a fost implicat si Nicolae Vacaroiu, fost presedinte al Senatului si de  circa un an presedinte al Curtii de Conturi. In replica, Dinu Patriciu a afirmat ca armele politice ale lui Basescu sunt "calomnia, teoria conspiratiei si lupta de clasa". "Acestea sunt armele acestui om care de forma a condamnat comunismul, pentru ca este un comunist", a precizat Patriciu. Sorin Ovidiu Vantu a refuzat sa ne dea o declaratie, pentru ca parerea sa "este subiectiva", asa ca isi va folosi dreptul la replica pe 7 decembrie, a doua zi dupa alegeri. 

Cele mai citite

Vladimir Putin este deschis să discute despre un acord de încetare a focului, dar fără concesii teritoriale

Putin insistă ca Ucraina să renunțe la ambițiile de a adera la NATO, au declarat surse pentru Reuters Vladimir Putin este deschis să discute cu...

Autorizațiile de construire pentru clădiri rezidențiale din București, în scădere drastică

Numărul autorizațiilor de construire emise în București pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu aproape jumătate în ultimii trei ani, iar suprafața utilă totală autorizată...

Prima de risc a României, cea mai ridicată din regiune: aproape 200 de puncte de bază

România continuă să aibă cea mai mare primă de risc din Europa Centrală și de Est, situându-se aproape de 200 de puncte de bază,...
Ultima oră
Pe aceeași temă