19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPDL şi PNŢCD au semnat un protocol de colaborare la Bucureşti

PDL şi PNŢCD au semnat un protocol de colaborare la Bucureşti

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, şi preşedintele PNŢCD Bucureşti, Alex Ştefănescu, au semnat, marţi, un protocol de colaborare politică şi susţinere reciprocă la nivelul Capitalei, informează Agerpres.

Elena Udrea a precizat că acest parteneriat va fi continuat, în perioada următoare, de semnarea altor înţelegeri cu ONG-uri şi partide politice pe care nu a dorit să le nominalizeze.

”Sunt bucuroasă să pot semna astăzi un parteneriat care vine în continuarea celui din 2009 şi care pune bazele unei colaborări la nivelul Bucureştiului. Un parteneriat în baza căruia ne propunem să ne susţinem candidaţii la primăriile de sector şi Primăria Capitalei, iar ulterior, în consiliul general şi consiliile locale (…) Să facem împreună majorităţi pentru a putea duce mai departe politica PDL la nivelul administraţiei publice locale din Bucureşti. O politică prin care am reuşit să generăm cele mai importante proiecte pentru Capitală şi am reuşit să susţinem toate iniţiativele pe care cei mai mari primari ai Bucureştiului le-au avut în trecut şi anume Traian Băsescu şi Adriean Videanu”, a declarat preşedintele PDL Bucureşti.

Udrea a adăugat că parteneriatul cu PNŢCD se doreşte a fi unul de lungă durată, care să fie continuat şi la alegerile parlamentare.

„Ne propunem ca el (n.r. parteneriatul) să continue la alegerile parlamentare şi dorinţa noastră este ca PNŢCD să intre în Parlament. Ne dorim să fim parteneri cu PNŢCD şi în Parlamentul României aşa cum am fost în 2009 la alegerile pentru Preşedinţia României, când au susţinut candidatul nostru, pe Traian Băsescu, aşa cum vom fi acum la alegerile locale, unde susţinem împreună candidatul Silviu Prigoană şi candidaţii la primăriile de sector. Şi, de asemenea, să fim împreună în Parlamentul României, acolo unde este şi locul PNŢCD. Suntem membrii în aceeaşi familie europeană, în familia populară europeană. Şi cred că trebuie să ne regăsim împreună şi în politica românească unde avem acelaşi adversar tradiţional: PSD „, a spus preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea.

Liderul democrat-liberalilor bucureşteni a anunţat că parteneriatul cu PNŢCD este primul dintr-o serie de alte înţelegeri, fapt care demonstrează, între altele, că Silviu Prigoană are o puternică susţinere în candidatura sa la Primăria Capitalei.

„În timp ce PSD şi PNL, neavând un candidat propriu, neavând un om cu viziune şi proiecte, sunt obligate să-l susţină pe domnul Sorin Oprescu, mai degrabă candidatul lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu. De aceea cred că, pe lângă ţărănişti, cred că şi mulţi liberali vor vota candidatul pe care-l propunem, domnul Silviu Prigoană”, a mai declarat Udrea.

Întrebată când va anunţa PDL candidaţii de la Sectoarele 2,4 şi 5, Elena Udrea a spus că acest lucru se va întâmpla în zilele următoare.”Există variante la care lucrăm pentru a lua cea mai bună decizie, aşa cum a făcut la Capitală”, a precizat Udrea.

Despre protocoalele pe care PDL Bucureşti urmează să le semneze, Elena Udrea a precizat: „Vom semna protocoale şi cu ONG-uri şi cu alte formaţiuni politice. Suntem în etapa în care le pregătim.(…) Ce surprize aţi mai avea dacă v-am spune de acum?”, a mai declarat preşedintele PDL Bucureşti .

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă