20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPDL refuză să ia lecţii de administrare fiscală de la PNL

PDL refuză să ia lecţii de administrare fiscală de la PNL

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a respins, joi, criticile PNL referitoare la amânarea reducerii CAS pentru angajatori, arătând că „nu Tăriceanu şi PNL trebuie să dea lecţii” şi că PDL nu va cădea în capcana populismului, informeaza Mediafax.

„PNL ne vorbeşte şi încearcă să ne tragă de urechi că nu micşorăm taxele. Orice politician care adânceşte deficitul generează creşterea taxelor. (…) Nu Tăriceanu trebuie să ne dea lecţii despre cum să administrăm fiscal România şi despre când şi cum ar trebui să trecem la o descreştere a taxelor, Tăriceanu ne-a lăsat un guvern care cheltuia enorm cu mult mai mult decât poate România, noi încercăm să reducem şi să reaşezăm sistemul de cheltuieli”, a declarat Sever Voinescu, într-o conferinţă de presă.

El a spus că PDL nu va cădea în capcana populismului şi va micşora taxele în condiţiile a trei ţinte: deficit sub 3%, creştere economică sănătoasă şi inflaţia să se menţină în limitele stabilite de BNR.

Voinescu a susţinut că PDL este responsabil şi înţelege că nu se poate juca cu echilibrul precar al bugetului.

„PDL nu va cădea pradă tentaţiilor populiste, aşa cum PDL şi-a asumat să piardă puncte politice şi să facă ce trebuie pentru ţară, aşa îşi asumă să facă în continuare ce e bine pentru populaţie şi aşa va câştiga puncte politice”, a adăugat Voinescu.

PNL consideră că decizia Guvernului de a amâna reducerea CAS pentru angajatori este „dovada limpede a imposturii PDL, care se declară în mod fals partid de dreapta şi susţinător al mediului de afaceri”.

„Partidul Naţional Liberal ia act încă o dată de inconsecvenţa şi incoerenţa guvernului actual care a hotărât amânarea reducerii CAS pentru angajatori, la mai puţin de o zi după ce preşedintele Traian Băsescu refuza să recunoască realitatea crizei economice. Această decizie este dovada limpede a imposturii PDL, care se declară în mod fals partid de dreapta şi susţinător al mediului de afaceri, când în realitate nu este decât o formaţiune populistă, care face promisiuni fără acoperire şi încearcă să-şi mascheze incompetenţa prin diversiuni şi manipulări”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de PNL.

Guvernul a decis să amâne reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori până la „momentul optim”, deoarece în situaţia economică actuală nu îşi permite să adope o asemenea măsură, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Guvernul a adoptat, miercuri, strategia fiscal-bugetară până în anul 2014, document care nu prevede însă şi reducerea CAS.

La mijlocul lunii aprilie, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, afirma de altfel că instituţia pe care o conduce analizează foarte serios reducerea contribuţiilor sociale pentru angajator, dar că măsura va fi decisă împreună cu FMI şi Comisia Europeană.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă