10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportPDL: Marea descentralizare USL este de fapt o mare baronizare

PDL: Marea descentralizare USL este de fapt o mare baronizare

PDL nu este de acord cu proiectul USL de descentralizare, considerând că este un proiect pentru baronii locali şi nu pentru cetăţeni, a declarat, luni, vicepreşedintele Alin Tişe, citat de Mediafax.

Tişe a prezentat, după şedinţa BPN al PDL, poziţia pe care democrat-liberalii o vor avea la întâlnirea cu vicepremierul Liviu Dragnea pe tema descentralizării, arătând că, în opinia PDL, “marea descentralizare dorită de USL este de fapt o mare baronizare, o luptă pentru ciolan între PNL şi PSD”.

“PDL nu este de acord cu propunerea USL de descentralizare, întrucât acest proiect de fapt nu este un proiect de lege, este un proiect în care USL doreşte să schimbe un şef cu un alt şef. Doreşte să schimbe ministrul cu şeful de la Consiliul Judeţean. USL propune de fapt o descentralizare pentru partid şi pentru baronii locali şi nu pentru cetăţenii români”, a precizat Tişe.

El a mai spus că o descentralizare fără reformă administrativă reală la nivel local şi central este “un praf în ochii românilor”.

Tişe a adăugat că PDL îi întreabă pe premierul Ponta şi pe vicepremierul Dragnea unde sunt reforma administraţiei şi reforma constituţională promise şi ce se întâmplă cu revizuirea Constituţiei şi cu regionalizarea României.

“În prezent, Guvernul USL predă instrumentul de conducere în mâinile baronilor locali şi România se transformă astfel într-o adunătură de feude. Descentralizarea USL prin asumarea răspunderii fără dezbateri parlamentare reale este un proiect eşuat, care pune în pericol articolul 1 din Constituţie, care prevede că România este un stat unitar naţional”, a adăugat vicepreşedintele PDL.

El a mai spus că PDL solicită un pact naţional cu toate partidele, societatea civilă şi mediul academic pentru ca tema descentralizării să nu fie speculată politic de niciun partid şi să fie făcută pentru oameni.

Parlamentarii PDL urmează să aibă în cursul după-amiezii de luni o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea pe tema descentralizării. Dragnea a avut până acum discuţii pe proiectul legii descentralizării şi cu parlamentarii USL şi cu cei ai UDMR.

Cele mai citite

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că, printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați - Magnus Mutus și de tarabostes...

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă