5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportPDL îşi alege candidatul la prezidenţiale

PDL îşi alege candidatul la prezidenţiale

Democrat-liberalii din nord-est îşi aleg, sâmbătă, candidatul la prezidenţiale, transmite Mediafax.

Prezenţa la vot în cadrul alegerilor interne organizate de PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României a depăşit 50%, iar rezultatele vor fi făcute publice în cursul serii de sâmbătă, a precizat vicepreşedintele PDL pentru regiunea de nord-est, deputatul Ioan Bălan.

El a spus că la toate secţiile de votare este fluenţă de membri PDL care doresc să-şi voteze candidatul care să-i reprezinte în alegerile prezidenţiale şi că sunt cozi la secţiile din Rădăuţi, Moineşti, Bacău şi Botoşani.

Citeşte şi: Blaga: Pentru Preşedinţie ne batem cu Ponta. Antonescu e prea obosit

Bălan a menţionat că din discuţiile pe care le-a avut cu membrii de partid care au venit la vot în diferite secţii de votare din regiunea de nord-est a constatat că aceştia se pronunţă pentru unificarea dreptei pe baza principiului care a stat la constituirea Alianţei Dreptate şi Adevăr.

Vicepreşedintele PDL a mai declarat că secţiile de votare se închid la ora 17.00 şi rezultatele obţinute de cei trei candidaţi vor fi făcute publice sâmbătă seară.

Peste 30.000 de membri ai PDL din judeţele regiunii de nord-est sunt aşteptaţi, sâmbătă, să voteze candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al României, după ce miercuri, joi şi vineri, cei trei candidaţi înscrişi în cursă, Simona Creţu, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, şi-au prezentat în faţa organizaţiilor din cele şase judeţe proiectul pe care îl propun.

Citeşte şi: Candidaturile lui Predoiu, Falcă şi Creţu pentru prezidenţiale, validate de Comisia de etică a PDL

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie au început sâmbătă dimineaţă, la ora 9.00, în cele 41 de secţii de votare din regiunea nord-est.

În judeţul Suceava, unde sunt organizate şapte secţii de votare urmează să participe la vot aproximativ 9.000 de membri PDL, în judeţul Neamţ sunt aproximativ 5.000 de votanţi în şapte secţii, în Iaşi sunt aşteptaţi la vot 4.000 de membri în 12 secţii de votare, în Botoşani aproximativ 4.500 de membri PDL vor vota în cele cinci secţii de votare organizate, iar în Vaslui şi Bacău, unde sunt organizate câte cinci secţii de votare, sunt aşteptaţi să voteze câte 4.000 de membri din cele două judeţe.

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă