10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportPD isi sporeste efectivul cu alti doi demisionari, din PSD si PC

PD isi sporeste efectivul cu alti doi demisionari, din PSD si PC

In sesiunea de declaratii politice a Camerei Deputatilor, din aceasta dimineata, fostul deputat al Partidului Social Democrat (PSD) Catalin Buhaianu si-a anuntat inscrierea in Partidul Democrat (PD), la fel ca si deputatul independent, demisionar din Partidul Conservator (PC), Constantin Tudor, care a anuntat ca va activa in grupul parlamentar al PD, informeaza Rompres.

"Va anunt ca, incepand de azi voi activa in cadrul grupului parlamentar al PD, urmand sa fac parte din circumscriptia numarul 7 Botosani", a declarat Catalin Buhaianu.

Pe 4 iunie, deputatul Buhaianu, care a semnat pe lista de sustinere a motiunii de cenzura initiate de Partidul Democrat, declara ca va demisiona din PSD pentru ca nu se mai regaseste in acest partid. El preciza ca va activa, o perioada, ca deputat independent, urmand sa ia o decizie, in perioada urmatoare, in privinta optiunii sale politice. Motivul principal al nemultumirii deputatului PSD era legat, dupa cum afirma el, de 'conflictul deschis' pe care acesta spunea ca il are cu presedintele organizatiei judetene PSD Botosani, Catalin Contac, care, in opinia sa, 'gestioneaza dubios fondurile alocate Consiliului judetean'. La sfarsitul saptamanii trecute, Buhaianu declara, intr-o conferinta de presa, ca nu a negociat cu liderii Partidului Democrat (PD) functii in partid si niciun loc pe liste la viitoarele alegeri parlamentare.

"Incepand de astazi voi activa in grupul parlamentar al PD, in calitate de deputat independent, intrucat din data de 7 iunie m-am inscris in Partidul Democrat", a declarat Constantin Tudor.

Deputatul a afirmat ca nu va mai face acest anunt si in plen, ci va trimite la biroul presedintelui Camerei Deputatilor o adresa prin care anunta ca va activa in grupul democratilor. Constantin Tudor a declarat, lunea trecuta, dupa ce a semnat motiunea de cenzura initiata de democrati, ca va demisiona la sfarsitul saptamanii din formatiunea condusa de Dan Voiculescu pentru a se inscrie in PD. El a precizat ca a anuntat conducerea partidului despre decizia sa, care a fost luata impreuna cu colegii din filiala Calarasi. Tudor a spus ca nu se mai regaseste in PC si a adaugat ca decizia sa a fost luata in urma unor discutii purtate in ultimele zile cu secretarul general al PD, Vasile Blaga, si cu presedintele executiv al democratilor, Adriean Videanu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă