19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportOrban: Tariceanu ne-a comunicat ca a fost sunat de Basescu

Orban: Tariceanu ne-a comunicat ca a fost sunat de Basescu

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, dupa sedinta BPN al partidului, ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu le-a comunicat colegilor ca a fost sunat de Traian Basescu si ca au avut o discutie, Orban refuzand sa dea mai multe detalii, transmite Mediafax.

Raspunzand unei intrebari privind informatiile vehiculate potrivit carora unii liberali, printre care fostul lider PNL, ar fi fost contactati de Basescu, Orban a raspuns ca fostul premier le-a comunicat colegilor ca a fost sunat de presedinte.

"Si ne-a spus, asa, ca au avut o discutie … Ma bucur ca n-am fost sunat eu", a spus Orban, sustinand ca nici presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost contactat.

El a mentionat ca ar prefera sa nu raspunda altor intrebarilor privind respectiva discutie.

"Ma bucur ca pe mine nu m-a sunat presedintele Romaniei, pentru ca, in mod evident, in politica trebuie sa fii consecvent", a continuat Orban. El a mai spus ca faptul ca de patru ani "PNL e victima unei opresiuni sistematice si in afara legii care a fost generata de Traian Basescu, institutiile statului si camarila controlata de Basescu, faptul ca Basescu nu are nimic comun cu valorile dreptei europene", in ceea ce il priveste il indreptateste sa sustina in continuare ca Basescu nu poate fi un partener pentru PNL.

"E adevarat, azi domnul Tariceanu ne-a comunicat ca a fost sunat de fostul presedinte al Romaniei si ne-a spus, asa, ca au avut o discutie (…). Poate o mai fi sunat Traian Basescu si pe altii. Pe domnul Antonescu, pe mine, pe doamna Norica Nicolai nu ne-a sunat. In momentul de fata nu putem spune ca PNL are vreo oferta din partea PD", a subliniat Orban.

Calin Popescu Tariceanu considera ca ar fi nejustificata graba din partea liderilor liberali privind luarea deciziilor in acest moment, mentionand necesitatea unei solutii politice care sa nu se bazeze exclusiv pe "ura impotriva lui Basescu", dar si ca PNL nu trebuie sa fie "catelus al PSD".

"Mi se pare, in general in astfel de situatii, ca graba in luarea unor atitudini si unor decizii este complet nejustificata. Normal ar fi, si asta e valabil si pentru PNL in principal, dar si pentru ceilalti, sa se astepte rezultatele definitive si sa nu se ia decizii pe baza unor exit-poll-uri care intotdeauna au o marja de eroare, asa cum s-a vazut si in turul I", a declarat, luni, Calin Popescu Tariceanu.

El a mai spus, inainte de sedinta BPN, ca PNL trebuie sa-si fructifice pozitia pe care o are in acest moment si sa-si asume responsabilitatile si a mentionat ca toate optiunile sunt demne de a fi analizate si ca a merge in opozitie la fel de onorabil ca a fi la putere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă