7.4 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportOrban, despre moţiunea de cenzură a PNL: O depunem pe 5 iunie

Orban, despre moţiunea de cenzură a PNL: O depunem pe 5 iunie

Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, a anunţat, marţi, la RFI, că PNL va depune moţiunea de cenzură pe 5 iunie, citirea sa va fi cel mai probabil săptămâna viitoare, iar dezbaterea peste încă o săptămână. Depunerea va fi pe cinci, cel mai probabil Birourile Permanente reunite, care trebuie să decidă calendarul moţiunii de cenzură se vor întruni luni, pe opt iunie şi atunci o să ştim cu precizie când se va citi şi când se va dezbate şi vota (…). Cel mai probabil, citirea se va face în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil miercuri, iar dezbaterea şi votul moţiunii, săptămâna cealaltă“, a detaliat, la RFI, liderul liberal, informează Mediafax.

Orban a susţinut că “există o deschidere la nivelul parlamentarilor, în special în discuţii individuale, iar în PSD şi în UNPR în mod evident există o stare de nemulţumire profundă faţă de Victor Ponta şi faţă de modul în care funcţionează guvernul”, dar nu ştie dacă această nemulţumire “se va contabiliza” şi în voturi pentru moţiunea de cenzură.

Orban a mai spus că moţiunea de cenzură ar putea avea şi alte subiecte pe lângă cel anunţat, al votului prin corespondenţă, iniţiatorii fiind deschişi negocierilor. “Nu este exclus, în cazul în care eventuali parteneri politici doresc să se asocieze acestei moţiuni introducând şi alte teme pentru această moţiune de cenzură, noi suntem deschişi. Oricum, avem un întreg pomelnic de temeiuri care să stea la baza acestei moţiuni de cenzură. Noi am ales votul prin corespondenţă, pentru că l-am considerat cel mai important, pentru că ţine de drepturile fundamentale ale omului“, a mai spus Orban.

 

Cele mai citite

Uniunea Europeană impune reguli pentru publicitatea politică online

Parlamentul European a adoptat marți noi reguli în domeniul publicității politice, într-un efort de a proteja cetățenii UE de interferențe străine și dezinformare....
00:00:33

Din vulcanul Popocatepetl din Mexic curge fum

Centrul Național pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic a avertizat oamenii să stea departe de vulcanul Popocatepetl, raportând că a observat peste 77 de...

Hidroelectrica a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istorie

În timp ce românii sărăcesc de la o zi la alta, iar cea mai mare parte din salariile lor se duce pe facturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă