30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportOltean: Şedinţa pentru revocarea Robertei Anastase a fost convocată ilegal

Oltean: Şedinţa pentru revocarea Robertei Anastase a fost convocată ilegal

Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat, marţi, că şedinţa pentru revocarea Robertei Anastase a fost ilegal convocată, întrucât nu a fost respectat Regulamentul Camerei, iar şedinţa pe care Anastase este acuzată de a fi prezidat-o a fost, de fapt, prezidată de el însuşi, potrivit Mediafax.

“Înţeleg: aceasta este o şedinţă a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deptuaţilor, care are ca ordine de zi revocarea din funcţia de preşedinte a doamnei Roberta Anastase. Dacă stau aşa lucrurile, vă rog să observaţi că în acest moment această şedinţă este ilegal convocată”, a spus Oltean.

Democrat-liberalul a amintit de articolul 84, alineatul 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Potrivit acestuia, “Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului Permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor”.

“La biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, nu există o cerere depusă în scris prin care să ceară convocarea unei sesiuni extraordinare cu o ordine de zi şi cu o durată”, a explicat deputatul PDL, adăugând că nu a găsit nici anunţul din Monitorul Oficial privind convocarea sesiunii extraordinare.

Oltean a subliniat că şedinţa la care se făcea trimitere în motivarea cererii de demitere a Robertei Anastase “a fost condusă de la un capăt la altul de către subsemnatul”.

“În consecinţă, nu puteaţi să o sancţionaţi, pentru că fapta nu există. Mai mult, vă rog să observaţi că nu există sancţiunea revocării din funcţie. Vă asigur că istoria va consemna astăzi un abuz fără precedent”, a încheiat Oltean.

Cele mai citite

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale producţiei industriale în februarie

Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările...
Ultima oră
Pe aceeași temă