12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalO nouă ofertă pentru clubul Manchester United!

O nouă ofertă pentru clubul Manchester United!

Șeicul Jassim bin Hamad Al Thani din Qatar a depus o nouă ofertă pentru a cumpăra Manchester United, după ce i s-a acordat o prelungire a termenului de depunere a ofertei sale, notează metro.

O delegație de consilieri care lucrează în numele șeicului Jassim și al fundației sale “Nine Two Foundation”, numită în semn de omagiu pentru promoția ’92, a vizitat Old Trafford săptămâna trecută pentru discuții cu ierarhia lui United și a avut acces la registrele contabile ale clubului.

Grupul din Qatar s-a întâlnit de multe ori cu oficialii United, până la opt oferte fiind așteptate înainte de termenul limită de miercuri, deși perioada de timp a fost prelungită de Raine, care se ocupă de vânzare, pe fondul unei anumite confuzii.

Șeicul Jassim era pregătit să își prezinte oferta înainte de termenul limită de miercuri, ora 21:00, dar altcineva a ofertat mai mult, iar grupul din Qatar a ales să folosească timpul pentru a-și perfecționa și mai mult oferta.

Nu toate ofertele vizează cumpărarea integrală a clubului, aproximativ jumătate dintre ele propunând participații minoritare sau potențiale finanțări pentru alte oferte – cum ar fi fondul american de investiții Elliott Management.

În prima rundă a procesului, ofertanții au prezentat scurte declarații de intenție și dovezi financiare, iar nicio ofertă nu a depășit pragul de 4,5 miliarde de lire sterline – cu mult sub prețul cerut de familia Glazer, de 6 miliarde de lire sterline.

Însă în a doua rundă au fost înaintate oferte mai concrete către Raine Group, iar o nouă declarație a confirmat acum că oferta din Qatar a fost depusă oficial, șeicul Jassim fiind pregătit să plătească o sumă uriașă.

O ofertă despre care se zvonește că ar fi în jur de 5 miliarde de lire sterline ar eclipsa suma de 4,65 miliarde de dolari (3,8 miliarde de lire sterline), cât a costat vânzarea echipei de NFL Denver Broncos când a fost cumpărată de grupul Walton-Penner anul trecut – cea mai mare preluare din istorie în domeniul sportiv.

Șeicul Jassim este unul dintre cei doi favoriți care au apărut în cursa pentru cumpărarea lui United, celălalt fiind fondatorul INEOS, Sir Jim Ratcliffe – care a făcut, de asemenea, o ofertă record după ce a vizitat personal Old Trafford și Carrington săptămâna trecută.

Cu toate acestea, nu există nicio garanție că Glazerii vor vinde clubul, iar aceștia se vor consulta cu Raine în cursul săptămânii viitoare pentru a evalua ofertele și pentru a decide următoarea mișcare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă