25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportO eventuala sedinta CSAT, cel mai devreme peste trei saptamani

O eventuala sedinta CSAT, cel mai devreme peste trei saptamani

Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu afirma ca o eventuala sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) ar putea fi convocata cel mai devreme peste trei saptamani.

"Avem nevoie ca pachetul de legi privind securitatea nationala, inclusiv Strategia de Securitate sa fie de maxima calitate si acuratete", a afirmat, astazi, presedintele interimar Nicolae Vacaroiu.

In conditiile in care exista divergente intre punctele de vedere ale CSAT si ale Guvernului pe marginea acestui pachet legislativ, presedintele interimar doreste sa aiba o discutie mai larga pe pachetul actual si un punct de vedere care sa fie transmis Senatului.

"Probabil maine, Senatul va solicita un punct de vedere la Biroul permanent. CSAT are un punct de vedere consultativ, pentru ca, in ultima instanta, Parlamentul este cel care decide forma finala. Ar trebui sa nu o mai prelungim foarte mult timp", a spus Vacaroiu.

Dupa parerea sa, daca discuti despre legea privind organizarea si functionarea SRI, trebuie intai sa ai noua lege, pentru ca actuala lege este in contradictie cu Constitutia, care a fost revizuita intre timp.

Intrebat fiind daca va veni si cu o propunere privind noul sef al SIE, Vacaroiu a spus ca inca nu s-a discutat despre acest subiect.

"Nu am pe agenda asa ceva. (…) Nu mi-am propus acum. Daca ma intrebati, personal, mi-as dori sa am intai noua lege privind organizarea si functionarea SIE si s-ar putea sa fie peste 30 de zile si atunci rezolva domnul Basescu", a precizat presedintele interimar, care, de altfel, a si avut, astazi, la Senat, o intalnire de aproximativ jumatate de ora cu adjunct al directorului SIE, Silviu Predoiu.

"Domnul Predoiu, care provine din serviciu, a fost la mine si am avut deja o discutie cu domnia sa. Dupa-amiaza urmeaza sa ma intalnesc cu domnul George Maior, seful SRI", a spus Vacaroiu.

In cursul zilei de maine, Parlamentul urmeaza sa ia act de demisia lui Claudiu Saftoiu din fruntea Serviciului de Informatii Externe.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă