19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportNumirea lui Bogdan Stan la şefia ANI a primit aviz favorabil de...

Numirea lui Bogdan Stan la şefia ANI a primit aviz favorabil de la senatorii juriști

Numirea lui Bogdan Stan în funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI), a primit aviz favorabil de la senatorii juriști, care urmează să transmită plenului un proiect de hotărâre în acest sens, scrie Agerpres. 

Potrivit președintelui Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), sunt întrunite condițiile legale privind numirea lui Bogdan Stan în funcția de șef al ANI.

“Avem o sesizare de la Biroul permanent prin care ne solicită finalizarea procedurii de organizare și validare a concursului pentru ocuparea funcției de președinte al ANI. (…) În privința numirii în funcție a candidaților, aceasta se face de către Senat. Noi, practic, nu facem decât să constatăm și să propunem plenului Senatului un proiect de hotărâre privind numirea în funcție a președintelui ANI. Întocmim acest proiect de hotărâre și îl înaintăm plenului Senatului, constatând că sunt întrunite condițiile legale, respectiv CNI a emis hotărârea prin care validează procedura organizării și validării concursului”, a declarat Boboc.

El a precizat că proiectul de hotărâre pe care Comisia juridică îl va transmite plenului Senatului va avea un singur articol.

Bogdan Stan nu a participat la ședința Comisiei juridice a Senatului.

În Hotărârea CNI transmisă Senatului se precizează că, în urma concursului pentru ocuparea funcției de președinte al ANI, desfășurat în perioada 11 septembrie-27 noiembrie, Bogdan Stan a obținut rezultatul final de 98,2.

“Se validează rezultatele concursului pentru ocuparea funcției de președinte al ANI. (…) Prezenta Hotărâre se înaintează Senatului cu propunerea de numire în funcția de președinte al ANI, pentru un mandat de patru ani, a domnului Stan Bogdan”, se arată în documentul citat.

 

Cele mai citite

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

Arena Națională va găzdui startul noului sezon din Campionatul Național de Drift

Prima etapă a noului sezon din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend, la Arena Națională din Capitală, competiția care sărbătorește...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă