13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportNoul ministru al Comunicațiilor depune, miercuri seara, jurământul pentru învestirea în funcție

Noul ministru al Comunicațiilor depune, miercuri seara, jurământul pentru învestirea în funcție

Decretul privind numirea Deliei Popescu în funcția de ministru al Comunicațiilor a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial. Astfel, începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni va avea loc cermonia de învestire în funcție.

Premierul Dacian Cioloș a propus-o, marți, pe Delia Popescu, președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, pentru a prelua șefia Ministerului Comunicațiilor. Tot marți, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea acesteia.

Fostul ministru al Comunicațiilor, Marius Bostan, a fost schimbat din funcție la începutul lunii iulie, printr-o decizie a prim-ministrului. Perioada de interimat a fost asigurată de șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni, cât și pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite – SNEP).

Principala sa preocupare a fost susținerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătățirea performanței administrației publice prin oferirea de servicii electronice de calitate. Din 2014 este Președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea Prim-Ministrului.

Citește și: Delia Popescu va fi noul ministru al Comunicațiilor. Vezi biografia ei

În perioada 2009-2014 a fost Vice-Președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informatională.

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

Din 2007 până în 2008 a fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale. Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale. 

S-a născut la București, la 22 noiembrie 1978 și este necăsătorită.

Cele mai citite

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă