3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportNorica Nicolai: România NU mai este un stat de drept

Norica Nicolai: România NU mai este un stat de drept

Fostul ministru al Justiţiei, Norica Nicolai, este de părere că România nu mai este un stat de drept, scrie Mediafax.

 Europarlamentarul PNL şi-a exprimat acest punct de vedere la Antena 3, sâmbătă seară, când a apreciat că România “se transformă într-un stat carceral”.

“România nu mai este un stat de drept. Ne confruntăm cu un proiect care favorizează constrângerile drepturilor indivizilor”, a declarat Norica Nicolai.

De profesie jurist, Norica Nicolai a apreciat că justiţia din România este supusă presiunii publice de opt ani de zile, de când se află “sub zodia scandalului”.

Citeşte şi  Norica Nicolai: Mi se pare GROSOLANĂ maniera de debarcare a lui Marga de la ICR

Întrebată de condamnarea primită de ministrul Relu Fenechiu, Norica Nicolai a comentat că justiţia din România este supusă unor presiuni nu neapărat politice, ci “din alte sfere ale societăţii civile”.
 
 “În ultimii şapte – opt ani, justiţia e supusă unui anume tip de presiune publică, nu neapărat din cauza politicului, poate şi din alte sfere ale societăţii civile. Din anul 2004, România trăieşte sub zodia scandalului, a scandalului jenant, penibil, nejustificat”, a spus europarlamentarul.

Ea a adăugat că scandalul are o miză cu atât mai mare cu cât numele persoanei implicate în caz este public.

“Toată atmosferă care începe cu primul pas spre cercetarea penală creează un scandal public, mai ales când e vorba de persoane publice. (…) Cu cât scandalul e mai mare public, cu atât se tem să li se spună numele. E un fenomen pe care l-au creat politicienii, nişte oameni care ştiu să manipuleze”, a conchis Norica Nicolai.

Cele mai citite

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...
Ultima oră
Pe aceeași temă