19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportNoi TENSIUNI în USL: PNL face comisie de anchetă privind gazele de...

Noi TENSIUNI în USL: PNL face comisie de anchetă privind gazele de şist

Senatorul PNL de Braşov Sebastian Grapă a anunţat că luni va solicita înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa efectelor exploatării gazelor de şist, în condiţiile în care premierul Victor Ponta a declarat că se va „bate” pentru utilizarea acestor resurse, potrivit Realitatea.net.

Senatorul PNL are până acum două interpelări adresate premierului Victor Ponta pe subiectul gazelor de şist, însă nu a primit niciun răspuns. Grapă se teme că, pe de o parte, este vorba de o escrocherie pusă la cale de Chevron, iar de cealaltă parte se urmăreşte depozitarea deşeurilor radioactive de pe nava Flaminia, aflată în portul Constanţa, în puţurile rezultate de pe urma exploatării gazelor de şist.

„Prim-ministrul nu mi-a răspuns la interpelare, însă mi-au răspuns alte ministere, fiecare spunând că aria de competenţă nu este în ograda sa. Luni, la grupul meu, voi cere o comisie de anchetă pentru că niciunul dintre ministere nu m-a lămurit şi nu mi-a răspuns concret la întrebarea pe care le-am adresat-o. Dacă există un studiu de impact foarte clar privind aceste forări. Noi discutăm despre Chevron, dar acest Chevron care explorează, respectiv exploatează în România, nu este Chevron-Statele Unite. Singurul lucru în comun este prima denumire, atâta tot. În rest Chevron America este unu’, Chevron asta este altu’. Eu cred că aici totul are legătură cu exploatare bursieră, vor să mai dea un ‘boom’, aşa cum au făcut atunci când au zis că au descoperit rezerve în Marea Britanie”, a declarat Sebastian Grapă pentru Ziare.com.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă