17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportNiels Schnecker, viitorul şef de campanie al lui Antonescu la prezidenţialele din...

Niels Schnecker, viitorul şef de campanie al lui Antonescu la prezidenţialele din 2014

Realizatorul TV Niels Schnecker ar putea fi desemnat viitor şef de campanie electorale a lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale din 2014, informează România TV.

Niels Schnecker ar urma să renunţe la postul din trustul Intact al lui Dan Voiculescu la sfârşitul lunii iunie astfel încât să preia apoi coordonnarea campaniei pentru Cotroceni a preşedintelui PNL.

La alegerile prezidenţiale din 2009, Crin Antonescu l-a avut ca şef de campanie pe Romeo Stavarache, primarul liberal al Bacăului. Însă Stavarache şi-a preluat atribuţiile de coodornator al campaniei cu doar trei luni înainte de scrutin.

Niels Schnecker a mai fost propus de către liberali ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR în decembrie 2012, însă Schnecker a refuzat acest post.

Citeşte şi Crin Antonescu: NU e exclus să-l numesc pe Băsescu premier dacă ajung preşedinte

Informaţia privind propunerea ca Niels Schnecker să fie preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei CFR SA a fost confirmată pentru Mediafax de către ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Întrebat dacă numirea lui Schnecker face parte din procesul de selecţie a managerilor privaţi la companii de stat, Silaghi a răspuns afirmativ.

CFR SA a anunţat, ulterior, că Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a ales un nou Consiliu de Administraţie, structură care va fi condusă de Niels Schnecker.

Niels Schnecker a refuzat însă să preia conducerea CA al CFR SA. Într-o intervenţie, la Antena 3, Niels Schnecker a declarat că se simte onorat de propunerea de a prelua conducerea Consiliului de Administraţie al CFR SA, dar că va refuza oferta, întrucât nu vrea să renunţe la cariera de om de televiziune.

“Este vorba de o propunere ca membru si respectiv presedinte al Consiliului de Administratie al CFR SA. Este o functie neexecutiva, este acea functie de care s-a vorbit pentru companiile din Transporturi – Tarom, CFR Marfa, CFR Infrastructura. Asta este compania de Infrastructura.

Este o mare onoare pentru mine, o incununare a reputatiei pe care mi-am creat-o in Romania ca si consultant, ca specialist in domeniul de management strategic. Mi-ar face o mare, mare placere sa intru in acest Consiliu de Administratie (…) Ar fi o provocare pe care orice consultant in domeniul economic si-ar dori-o in orice zi…

Dar acum doi ani mi s-a facut o alta propunere de nerefuzat, aceea de a incepe o noua cariera, cea de moderator de televiziune. Nu vreau sa renunt la aceasta cariera noua gasita, ca atare, cu multa, multa durere in suflet, dar si cu promisiunea de a ramane aproape ideii de transformare a CFR-ului – cu alte cuvinte, cu orice pot sa ajut sunt disponibil – va trebui sa refuz aceasta oferta”, a declarat Niels Schnecker.

Niels Schnecker este managing senior partner la firma de consultanţă Schnecker van Wyk&Pearson.

 

Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...
Ultima oră
Pe aceeași temă