22.9 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSportNicolaescu a solicitat sprijinul PSD

Nicolaescu a solicitat sprijinul PSD

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit cu liderii PSD dupa o sedinta a liderilor social-democrati, relateaza Rompres. Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat, dupa discutia cu ministrul Nicolaescu, ca intalnirea a avut loc la cererea ministrului. "Am avut o discutie cu ministrul sanatatii, la cererea domniei sale. Va discuta cu toate grupurile parlamentare pentru a prezenta maniera in care are de gand sa descentralizeze activitatea Ministerului Sanatatii in perioada care urmeaza", a afirmat Hrebenciuc.
Oficialul PSD a confirmat ca discutia s-a purtat doar intre ministrul Eugen Nicolaescu si biroul grupului parlamentar al PSD.
Viorel Hrebebciuc a negat faptul ca PSD i-ar putea oferi sprijin ministrului la motiunea pentru Sanatate initiata de PD-PLD si a anuntat ca parlamentarii partidului vor vota impotriva acesteia.
"Motiunea noastra pe domeniul sanatatii, pe tema medicamentelor compensate, se va depune la Senat, dar este decizia colegilor mei. Discutia de astazi si depunerea motiunii nu au legatura intre ele", a adaugat Hrebenciuc.
El a precizat ca Nicolaescu a cerut sprijinul grupului parlamentar al PSD pe tema descentralizarii activitatii Ministerului Sanatatii, sprijin pe care il va cere tuturor grupurilor parlamentare.
Hrebenciuc a afirmat ca s-a abordat si subiectul revenirii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate in subordinea ministerului, dar ca specialistii PSD vor face o analiza a disfunctionalitatilor care au aparut in sistem, inainte de a se pronunta in privinta acestei masuri.
Potrivit vicepresedintelui PSD Victor Ponta, conducerea partidului nu a avut cunostinta despre intalnirea pe care ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, urma sa o aiba la grupul parlamentar al deputatilor PSD.

Cele mai citite

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...
Ultima oră
Pe aceeași temă