9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportNicolae Bănicioiu: PDL trebuie să plătească pentru situaţia în care a lăsat...

Nicolae Bănicioiu: PDL trebuie să plătească pentru situaţia în care a lăsat Oltchim

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu susţine că PDL, aflat la guvernare în ultimii trei ani, “trebuie să plătească” pentru situaţia în care a lăsat combinatul Oltchim, el acuzând “fuga de responsabilitate a acestui partid”.

“Este inadmisibilă această fugă de răspundere a celor de la PDL, în condiţiile în care, atâta vreme cât s-au aflat la guvernare, au controlat tot la Oltchim. Au controlat atât managementul defectuos, cât şi mafia care a căpuşat acest combinat. Ei sunt singurii vinovaţi şi trebuie să plătească. Aceasta este datoria lor nu doar faţă de lege, ci faţă de miile de muncitori aflaţi acum într-o situaţie dificilă”, consideră Bănicioiu, citat într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Deputatul social-democrat acuză “jaful fără precedent pe care PDL l-au comis în ultimii ani la această companie”.

“Cei din PDL s-au transformat brusc în lupi moralişti, făcându-se că uită de jaful fără precedent pe care l-au administrat companiei ani de zile, prin diverse firme căpuşă. Exemplul fraţilor Boureanu este extrem de relevant în acest sens. În timp ce combinatul se scufunda în datorii, averea fraţilor Boureanu creştea cu milioane de euro. Deşi mass-media a semnalat aceste nereguli, autorităţile statului, controlate de PDL, nu au mişcat niciun deget. În bună tradiţie pedelistă, clientela de partid se bucura de protecţie specială. Iar când pedeliştii nu căpuşau combinatul, avea grijă să-i asigure un management a cărui singură performanţă este datoria de 700 de milioane de euro. Pentru această performanţă, directorul Roibu a fost recompensat cu un salariu de 870.000 de euro în ultimii ani. Este pur şi simplu o bătaie de joc marca PDL”, susţine social-democratul.

Bănicioiu subliniază că Guvernul USL a făcut lumină în acest caz şi, în ciuda acestor condiţii, reuşeşte să gestioneze problemele lăsate în urmă de PDL: “Este normal ca cei din PDL să sară acum ca arşi, de vreme ce Guvernul Ponta a început să scoată la iveală hoţiile şi neregulile de la Oltchim. Pe modelul Hidroelectrica, Guvernul îşi propune să închidă robinetul cu bani către acele firme care au dus, practic, combinatul în situaţia de acum”.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate.

Cele mai citite

Avocatul Alexandru Mușătoiu – Locul 1 în ranking-urile juridice din vestul țării

Cabinetul de avocatură Alexandru Mușătoiu din Timișoara obține în 2023 Locul 1 în clasamentele Șoimii Legii și distincția Gold pentru județul Timiș, după ce a...

S-au încheiat discuțiile in CSAT. Decizii importante cu privire la țara noastră

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de către președintele Klaus Iohannis,...

Directorul FBI, Christopher Wray, în vizită în România

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România. S-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Oficialul s-a întâlnit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă