19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportNaționala României de fotbal, amical de gală contra Angliei

Naționala României de fotbal, amical de gală contra Angliei

În iunie 2020 se vor împlini două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, victoria cu 3-2 în urma căreia România s-a calificat în sferturile EURO 2000.

România are un bilanţ pozitiv în faţa Angliei, cu trei victorii şi două înfrângeri, alte şase dueluri încheindu-se la egalitate. Toate cele trei succese au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turneele finale. Britanicii ne-au învins o singură dată în partidele importante, 1-0 la Cupa Mondială 1970 din Mexic.

Naţionala Angliei, pregătită de Gareth Southgate, s-a calificat la EURO 2020, câştigând grupa din care au mai făcut parte Cehia, Kosovo, Bulgaria şi Muntenegru, cu 7 victorii şi o înfrângere şi 37 de goluri marcate.

În patru partide disputate în istorie la Londra (două amicale, două oficiale), naţionala României nu a pierdut niciodată. Toate s-au încheiat la egalitate.

Până la meciul amical cu Anglia, naţionala României va disputa play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020. Pe 26 martie, vom juca în Islanda, câştigătoarea urmând să înfrunte în deplasare Bulgaria sau Ungaria, pe 31 martie, în finala barajului.

Anglia va juca la EURO 2020 în Grupa D (Londra, Glasgow), alături de Croaţia, câştigătoarea play-off-ului C (Scoţia, Norvegia, Serbia, Israel) şi Cehia. România, dacă va reuşi calificarea la EURO 2020, va face parte din Grupa C (Amsterdam, Bucureşti), alături de Olanda, Ucraina şi Austria.

Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă