16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSportNaomi Osaka a câştigat Australian Open după ce a învins-o pe Petra...

Naomi Osaka a câştigat Australian Open după ce a învins-o pe Petra Kvitova

Osaka a învins-o în finală pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 8, scor 7-6 (7/2), 5-7, 6-4.

Meciul a durat două ore şi 27 de minute.

Partida a debutat într-o notă echilibrată. Finalistele nu au vrut să rişte nimic şi, după 8 posibilităţi de break neconcretizate, manşa s-a decis în tie-break. Osaka a fost mult mai sigură la retur şi cu două mini break-uri şi-a adjudecat setul cu 7-2. Avantanjul nu s-a resimţit în cel de-al doilea. Experienţa Kvitovei şi-a pus amprenta, iar sportiva din Cehia a debutat cu break pe serviciul adversarei şi s-a distanţat la 2-0. Naomi a revenit spectaculos. Şi-a reglat serviciul, şi-a ridicat procentajul pe primul retur şi s-a distanţat la 5-4, având 3 posibilităţi de a închide finala. Emoţiile şi-au spus cuvântul, iar Kvitova a profitat la maxim. A câştigat setul cu 7-5, după aproape o oră de joc.

 

Osaka a cerut o pauză înaintea decisivului, iar strategia a dat roade. A început să domine meciul şi-a pus la punct serviciul şi returul, iar Kvitova nu a avut ce face. S-a recunoscut învinsă cu 6-4, la capătul unui meci de peste două ore şi jumătate.

Osaka este la al doilea titlu de Mare Şlem din carieră. În anul 2018 a câştigat US Open, după o finală cu Serena Williams.

Începând de luni, Naomi Osaka îi va lua locul Simonei Halep şi va fi noul număr 1 mondial.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă